Neuwied verliest in overtime van Diez

Op tweede kerstavond werd de derby van de twee Duitse teams in de BeNe League gespeeld. Het werd zoals vaker een epische wedstrijd tussen Neuwied en Diez. Pas in overtime werd de wedstrijd beslist in het voordeel van Diez.

EC Die Bären 2016 e.V. – EG Diez-Limburg 6-7 OT

Na een enerverende eerste periode stond er 3-2 op het scorebord. Twee snelle straffen voor Diez leverde Neuwied een 5-on-3 op en daar profiteerde Jeff Smith van. Jake Fuss scoorde de 1-1 uit een rebound. Brett Magee zette met een afstandspoeier de Beren weer op voorsprong. Maar wederom een rebound goaldit keer van Paul König betekende weer de gelijkmaker waarna met nog een minuut te gaan in de eerste periode Bjorn Asbach Neuwied met een voorsprong de eerste break in liet gaan.

Drie goals in het begin van de tweede periode betekende een voorsprong van 5-3 na 28 minuten in het voordeel van Diez. Wederom König, Marcel Kurth en Niko Lehtonen waren de scherpschutters. Beren coach Alex Sulak pakte een time out om het team weer even op het goede pad te zetten en dat lukte want na veertig minuten ijstijd was de stand 4-5. Wederom een afstandschot vanaf de blauwe lijn door Brett Magee betekende de 4-5. Een straf in de slotfase van de tweede periode voor Neuwied zorgde ervoor dat Paul König op de powerplay aan het begin van de derde periode zijn hattrick kon voltooien.  Jeff Smith met zijn tweede in minuut 47 en zeven! seconden voor tijd was het de nieuwe Finse import Juuso Rajala op de powerplay scoorde hij de gelijkmaker. Het dak ging eraf bij de 6-6 in Neuwied waar 1400 toeschouwers gek werden van geluk. Maar de buren uit Diez lachten uiteindelijk het hardst. Want David Lademann scoorde in overtime de game winning goal.