Neuwied verslaat Heerenveen in overtime


Die Bären uit Neuwied mochten back to back aan de bak in de BeNe League. Dinsdag verloren ze in overtime de derby tegen Diez en woensdagavond deden ze Heerenveen op dezelfde manier pijn. Het extra punt na de overtime winst ging mee in de Duitse bus naar Neuwied.

LEES OOK: Neuwied verliest in overtime van Diez

Unis Flyers Heerenveen – EC Die Bären 2016 e.V. 3-4 OT

In de eerste periode wisten de bezoekers 100% hun score te pakken op de powerplay. De 0-1 viel na heen en weer getikt tussen Janeck Sperling en Juuso Rajala waarbij Sperling met een one timer Flyers goalie Martijn Oosterwijk short side passeerde. De 0-2 viel via Jeff Smith op assist van Janeck Sperling. Sperling vond Smith vrijstaand voor de goal en Smith hoefde de puck maar aan te tikken met zijn stick zodat Oosterwijk voor de tweede keer gepasseerd was.

Het lukte Heerenveen in de tweede periode de aansluitingstreffrer te maken. Floris van Elten vuurde vanaf de blauwe lijn waarbij Neuwied goalie Jan Guryca een rebound weg moest geven waarna Lennart Vosmer de puck makkelijk binnen kon tikken. Heerenveen kreeg prima kansen maar Neuwied goalie Guryca liet zich nog niet passeren. Na zes minuten in de derde periode tijd kreeg Juuso Rajala een strakke pass van Jeff Smith en de nieuw aangetrokken Fin kon alleen op het Friese doel af gaan. En de ervaren Rajala scoorde en de rechter bovenhoek. Kon Heerenveen de achterstand nog goed maken?

Jesse Barwell kon een rondje om de goal maken en vond Viktor Nordemann. Die haalde door het midden keihard uit en scoorde zo de aansluitingstreffer voor de Friezen. Zes minuten voor tijd maakte Heerenveen ook de gelijkmaker. Op de powerplay na een straf voor Maximilian Rieger wist Henri Ruotsalainen vanaf de linker Face-Off cirkel de Neuwied goalie te verrassen. In overtime was het Maximilian Rieger die in de korte hoek de game winner wist te produceren.

samenvatting

 

Previous Neuwied verliest in overtime van Diez
Next Goal Sprong bij verlies Detroit, NHL record Kris Letang