Shutout Oilers bij winst op Sharks, hattrick Hurricane Svenchikov


Dag 74 van de NHL had vier wedstrijden waarbij Ryan McLeod van de Oilers voor de derde keer dit seizoen in de openingsminuut een goal scoort. Sebastian Aho vier assists gaf in de gewonnen wedstrijd tussen Carolina tegen Montreal.

LEES OOK:  Goal Sprong bij verlies Detroit, NHL record Kris Letang

Carolina Hurricanes – Montreal Canadiens 5-3

Het was een wedstrijd waarin de storm voor Montreal maar niet ging liggen. De Canadiens zagen in deze wedstrijd maar liefst drie keer een orkaan op zich af komen. Orkaan een van Sebastian Aho (vier assists) en orkaan twee van Jesper Fast (twee goals) overleefde Montreal nog wel. Maar bij een 3-3 stand in periode drie was het orkaan drie van Andrei Svenchikov die het verzet van de Canadiens brak. Met twee van zijn in totaal drie goals blies hij Montreal van het ijs.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Vancouver Canucks – Philadelphia Flyers 1-4

Na een bloedeloze 0-0 in periode één vloog Phillie er in periode twee vandoor: 0-3. De Canucks kwamen in periode drie terug tot 3-1 en bemachtigden vervolgens een powerplay. De kans om terug in de wedstrijd te komen. Maar Philadelphia winger Garnet Hathaway maakte met een fraaie short handed goal een einde aan die hoop voor Vancouver: 1-4 voor de Flyers. Philadelphia verloor in periode drie wel haar goalie Samuel Ersson. Hij verdween met een nog niet bekend gemaakte blessure het ijs. Zijn vervanger Carter Hart kwam tot zes saves.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Vegas Golden Knights – LA Kings 3-2

De glitterridders kwamen succesvol in opstand tegen het koninklijke bezoek uit de stad der engelen. William Karlsson maakte de derde treffer voor de Knights en die 3-1 voorsprong bleek een brug te ver voor LA. Man of the match was Vegas-goalie Logan Thompson die met 32 saves de aanvalslijnen van LA neutraliseerde. Las Vegas verloor overigens Ben Hutton met een upper body injury. Hij verliet in periode één het ijs en keerde niet meer terug. Kings-superstar Anze Kopitar leverde een goal en een assist maar dat was dus niet genoeg om ook maar een puntje uit Vegas mee te smokkelen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

San José Sharks – Edmonton Oilers 0-5

Signed, sealed, delivered. Zo is de overwinning van de Oilers het beste te typeren. Na periode één was het al klaar: 4-0. Zach Hyman (goal en een assist) was in die periode het oliemannetje voor Edmonton. In periode twee leverde Ryan Nugent-Hopkins de vijfde treffer voor de Oilers. Bij de Sharks kwam Kaapo Kahkonen tot 25 saves in twee periodes. Hij verving na de eerste periode startende Sharks goalie Magnus Chrona. Zijn collega-goalie van Edmonton Stuart Skinner pakte een fraaie shut-out (26 saves).

 

Previous Tilburg wint ook op bezoek bij Hannover Indians
Next Pak slaag van Diez voor Geleen