Pak slaag van Diez voor Geleen


Op 29 december was er een wedstrijd in de BeNe League. Geleen ging op bezoek bij Diez. De oude club van Eaters coach Jeffrey van Iersel toen Diez nog in de Oberliga speelde. Het werd geen prettig weerzien want Diez walste over Geleen heen.

LEES OOK: Neuwied verslaat Heerenveen in overtime

EG Diez-Limburg – Snackpoint Eaters Limburg 8-2

Geleen trad aan zonder aanvoerder Lars van Sloun, Lander Paulissen, Joshua Blarion en Yevgen Fadyeyev. Terwijl Gabin Balhan om persoonlijke redenen is gestopt met ijshockey op BeNe League niveau. Daarentegen verscheen Tom Marx weer in de line-up na een aantal maanden revalidatie. Binnen twee minuten keek Geleen al tegen een achterstand aan. Jake Fuss scoorde vanuit de rebound. In de tiende minuut was het Alexander Seifert die vanuit de rechter face-off cirkel ongehinderd kon uithalen voor de 2-0. Vijf minuten voor de break op een powerplay was het John Mclean die met een keiharde one timer de eerste tussenstand op het bord schoot.

tekst gaat verder onder de foto

De 4-0 viel ook al binnen twee minuten van het begin van de tweede periode. Niko Lehtonen schoot vanaf de blauwe lijn en de puck viel binnen in de verre hoek. Uiteindelijk kwam dan ook Geleen op het scorebord. Een forehand pass vanaf de boarding achter de goal van Tom Marx op de aanstormende Arne van Espen betekende de 1-4. In de laatste minuut van de tweede periode wederom een afstandsschot wat een rebound opleverde. Marcel Kurth stond op de juiste plek. De tussenstand na veertig minuten was 5-1.

Diez dendert door

En zoals het al bij twee periodes was ging het ook door in de derde binnen twee minuten na de start scoorde Diez een goal. Nils Wegner schoot op het doel en Geleen goalie Deniz Mollen gaf een rebound weg die van dichtbij binnen getikt werd door Jake Fuss die zijn tweede goal van de avond scoorde. Een turnover in de neutrale zone werd keihard afgestraft door Diez. Nils Wegner kon ongehinderd door stomen op het doel en liet Mollen kansloos met een hard en laag schot.

De tweede goal voor Geleen valt op een rare manier. Terwijl Diez op de powerplay is en er nog een delayed penalty gegeven wordt speelt een speler van Diez de puck naar achteren maar de Diez goalie Markus Ekholm Rosenn is al van het ijs. De treffer krijgt Kay Gielen op zijn naam aangezien hij de laatste speler van Geleen was die de puck geraakt heeft. Shorthanded was de laatste goal van de wedstrijd voor Diez. Op een breakaway was het David Lademann die met een subtiel wipje de puck in het net liet belanden.

samenvatting en persconferentie

Previous Shutout Oilers bij winst op Sharks, hattrick Hurricane Svenchikov
Next Sprong wint met Detroit in overtime, Scorpion save Quick