Den Haag nog ongeslagen, Liège verslaat Mechelen


Op zaterdag zes januari waren er twee wedstrijden in de BeNe League. Den Haag hield de ongeslagen status vol door te winnen op bezoek bij Heerenveen en Liège versloeg Mechelen.

LEES OOK: Geleen dendert door, debuut coach Kronenburg bij Den Haag succesvol

Liège Bulldogs – Mechelen Golden Sharks 4-1

Zoals zo vaak begon Mechelen goed aan de wedstrijd en pakte de 1-0 voorsprong. Al na vier minuten, op de powerplay, was het Verners Egle die de Sharks op voorsprong schoot. In de tweede periode waren het Bryan Kolodziejczyk en Bryan Henry die de Bulldogs weer op voorsprong schoten. Twee powerplay goals van Kurt Sonne in de derde periode maakte de eindstand compleet met 4-1.

tekst gaat verder onder de foto

#81 Kurt Sonne Foto: Facebook Liège Bulldogs

Unis Flyers Heerenveen – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 2-3

Al na zeventien seconden lag de puck in het Haagsche net. Brett Magnus kreeg geen tijd om de puck achter de goal weg te werken. En de puck kon worden voor gegeven op de instormende Lennart Vosmer die de hoek voor het uitzoeken had. Daarna waren er wel een paar kansen op de gelijkmaker voor HIJS. Maar Flyers goalie Martijn Oosterwijk was vooralsnog een sta in de weg. De Flyers dachten op 2-0 te komen in de tweede periode maar de puck bleef blijkbaar voor de lijn onder de rug van Magnus liggen. Halverwege de tweede periode was het dan raak voor de Hagenaars. Werkelijk een snoeiharde onetimer vanaf de blauwe lijn door Gustav Jansson sloeg als een granaat binnen. Niet kort daarna was het Raymond van der Schuit die ietwat vrij werd gelaten op een uitbraak van HIJS met de voorsprong.

Lang was er niet van te genieten voor de Hagenaars want Frankie Pucci kon met een onetimer de 2-2 maken met nog vier minuten te gaan in de tweede periode. Maar vanaf puck drop na de gelijkmaker liep de aanval van Den Haag door naar Joey Oosterveld. En die wist van dichtbij de Hagenaars weer op voorsprong tikken. In de derde periode zorgde beide goalies ervoor dat er niet meer gescoord werd zodat Den Haag nog steeds ongeslagen is met vier gespeeld en twaalf punten.


 

Previous Orkaan Carolina walst over Washington heen
Next Fleury 551 overwinningen, Florida scoort er acht tegen Colorado