Fleury 551 overwinningen, Florida scoort er acht tegen Colorado


Dag 84 van de NHL had twaalf wedstrijden waarbij Minnesota Wild goalie Marc-Andre Fleury inmiddels 551 wedstrijden gewonnen heeft. Ook afgelopen nacht had hij weer een ‘Fleury’ save.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Edmonton Oilers hebben nu na een slechte start van het seizoen de play-off plekken bereikt met een streak van zeven overwinningen op een rij. Voor de Sharsk zijn het inmiddels elf nederlagen op een rij.

LEES OOK: Orkaan Carolina walst over Washington heen

Philadelphia Flyers – Calgary Flames 3-2

Ondanks de 39 saves van Flames-goalie Jacob Markstrom wist Phillie de vlammen toch te blussen. Flyer Morgan Frost (what’s in a name?) was de brandweerman van de wedstrijd met een goal en een assist.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Colorado Avalanche – Florida Panthers 4-8

De roofkatten waren hongerig in een sneeuwvrij Colorado. Katers Sam Reinhart (drie goals), Aleksandr Barkov (vier assists) en Matthew Tkachuk (goal en een assist) beten de Avalanche daar waar het ze het meeste pijn deed.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 7-3

What a great game of hockey! Pittige maar faire hits, oogverblindende passes, dodelijk break-outs, prachtige saves, verwoestende one-timers en een brekende stick: deze match had het allemaal. De uitslag is wat geflatteerd maar met nog ruim drie minuten op de klok in periode drie al een empty net-tactiek spelen, is de goden verzoeken. En dat is precies wat Tampa deed. Helaas zorgde een gebroken stick voor puckverlies en lag nummer zes in het mandje van de Bolts. De zevende treffer voor de beren uit Boston was voor de statistieken. Uitblinkers waren Boston Bruin “Diamond Dave”  David Pastrnak (goal en een assist) en Lightning-superstar Nikita Kucherov (goal en twee assists).

tekst gaat verder onder de YouTube video

Carolina Hurricanes – St. Louis Blues 1-2 SO

St. Louis heeft zelden nog de blues. Maar steeds vaker bezorgt St. Louis zijn tegenstander wel de blues. Zo ook gisteren tegen de Hurricanes. In een shoot-out thriller (vijf rondes) was het de poging van Blues-speler Brayden Schenn die de Hurricanes de wind uit de zeilen haalde. Zijn goalie Jordan Bennington (29 saves) hield St. Louis vooral in periode twee en drie en tijdens overtime overeind.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Columbus Blue Jackets – Minnesota Wild 3-4 OT

Ondanks zijn drie goals voor de blauwbloezen zal Cole Singer met flink wat chagrijn van het ijs zijn gestapt. Het was Wild-aanvaller Marco Rossi die in overtime de winnende treffer voor Minnesota scoorde tegen Columbus. Wild-collega Matt Boldy was wederom in topvorm: twee goals en een assist.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Montreal Canadiens – New York Rangers 4-3 SO

Ondanks het feit dat de Canadiens een 3-0 voorsprong verspeelden, sleepten ze toch de winst uit het vuur. Dat was volledig te danken aan Montreal-goalie Sam Montebeault  met zijn 45 saves (!). Voor de Rangers waren Artemi Panarin en Vincent Trocheck goed op dreef (beiden een goal en een assist). Mika Zibenejad dacht zijn shoot-out-trucje van vorig jaar weer te herhalen maar Montebeault liet zich niet opnieuw met een “Forsberg-move” het bos in sturen. Ook tijdens de shoot-out was hij de baas van Montreal. Zibenejad bleek zijn toverstafje in New York te hebben laten liggen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New Jersey Devils – Vancouver Canucks 4-6

De Canucks schoten met scherp. Met name Elias Petterson en J.T. Miller (beiden twee goals en een assist) waren dodelijk. De aanvalsduivels van New Jersey hadden blijkbaar een dagje vrij; twee van de drie treffers kwamen van defenseman Colin Miller.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 1-3

De ijsvogels schoten de hele wedstrijd tegen een ijsschots van onvoorziene omvang. Sabres-goalie Ukko-Pekka Luukkonen sleepte met zijn 40 saves (!) de overwinning voor Buffalo uit het ijswater van Pittsburgh.

tekst gaat verder onder de YouTube video

San Jose Sharks – Toronto Maple Leafs 1-4

De haaien kregen geen grip op William Nylander. Deze OpperLeaf leverde met twee goals en een assist de basis voor de overwinning.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Dallas Stars – Nashville Predators 3-4

Roofdieren Filip Forsberg (twee goals) en Gustav Nyquist (goal en assist) verwondden de Stars op dodelijk wijze. Nashville-goalie Kevin Lankinen (26 saves) dreef de vallende sterren tot wanhoop. Dallas-goalie Scott Wedgewood moest maar liefst vier keer vissen op 22 schoten.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Edmonton Oilers – Ottawa Senators 3-1

Wat doe je als zowel Edmonton-superstars Connor McDavid als Leon Draisaitl het niet echt voor elkaar krijgen? Dan vraag je hun teammaten Evan Bouchard (drie assists) en Zach Hyman (drie goals) de honneurs waar te nemen. Zo geschiedde en werd deze Battle of Canada een prooi voor de Oilers. De Senatoren uit Ottawa vonden ook nog eens een oersterke Stuart Skinner (29 saves, .967%) op hun pad.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Vegas Golden Knights – New York Islanders 5-2

Aan de hand van Nicolas Roy en Jack Eichel poetsen de glitterridders hun gouden helmpjes flink op. Met 5-2 werden de Islanders met de staart tussen de benen uit het casino geknikkerd.

Previous Den Haag nog ongeslagen, Liège verslaat Mechelen
Next Koploper Scorpions verslaat Tilburg pas na shootouts