Straffen Heerenveen afgestraft door Geleen, shutout Herentals tegen Liège


Op zondag zeven januari waren er in de BeNe League twee wedstrijden. De herhaling van de BeNe Cup finale tussen Geleen en Heerenveen werd nu een ruime overwinning voor de Limburgers en Herentals pakte een shutout tegen Liège.

LEES OOK: Den Haag nog ongeslagen, Liège verslaat Mechelen

Snackpoint Eaters Limburg – Unis Flyers Heerenveen 7-2

Net zoals in de BeNe League Cup finale van afgelopen week scoorde Heerenveen de openingstreffer. Flyers captain Jasper Nordemann wist met een delayed penalty in minuut negen de score te openen. Vier minuten voor de eerste break wist Akim Ramoul op de powerplay de gelijkmaker met een onetimer binnen te schieten.

Heerenveen begon ook goed aan de tweede periode maar een uitstekend keepende Jowin Ansems zorgde ervoor dat het 1-1 bleef. Twee straffen voor Heerenveen betekende twee goals voor Geleen. Ben Duperrault en Tom Marx zorgde met een man meer op het ijs voor de 2-1 en 3-1. Tijdens de laatste periode betekende een fighting penalty voor Flyers Tijs Vreys vijf minuten powerplay op. Maar liefst drie keer weten de mannen uit Geleen daarvan te profiteren. Akim Ramoul, Kay Gielen en Ben Duperreault tilden de stand naar 6-1. Binnen anderhalve minuut. Goalie van Heerenveen Martijn Oosterwijk werd door coach Mike Nason gewisseld voor Almer de Boer. Victor Nordemann scoorde de 2-6 voor de Flyers waarna de eindstand werd bepaald door de tweede goals van Tom Marx.

#11 Tom Marx Foto: Wil Smeets

Heylen Vastgoed HYC – Liège Bulldogs 3-0

De generale repetitie voor de Belgische Bekerfinale die op 10 februari wordt gespeeld werd een prooi voor Herentals dat met een uitstekende prestatie van goalie Andrew Masters die alle schoten van de Walen wist te stoppen. In de achtste minuut kreeg Andy Kolodziejczyk een hooking penalty. En Rik Cuylen ging een een twee aan met Ben Coolen en Cuylen wist voor de eerste keer deze avond Liège goalie Troy Passingham te passeren. Dat het maar 1-0 na twintig minuten stond was vooral te danken aan diezelfde Passingham want hij wist een aantal kansen voor HYC te elimineren. Maar hetzelfde gebeurde in de tweede periode. Beide goalies waren ijzersterk in de tweede twintig minuten. Andrew Masters en Troy Passingham hadden in de kou enkele hartverwarmende reddingen.

Na de start van de laatste periode kreeg Liège captain Jordan Paulus een straf voor Tripping. Alexander Vasilyev schoot hard naast maar de puck stuiterde via de boarding voor de stick van Wannes Moons en die wist Troy Passingham te verrassen. Vasilyev pakte toch zijn goaltje mee door tien minuten voor tijd via een Luikse verdediger te scoren.

#29 Andrew Masters Foto: Kurt Tops

 

Previous Koploper Scorpions verslaat Tilburg pas na shootouts
Next Sprong wint met Detroit van Anaheim, Winnipeg koploper NHL