Neuwied wint in Den Haag, hattrick Bruijsten bij debuut Flyers


Op vrijdag 12 januari waren er twee wedstrijden in de BeNe League. Het ongeslagen Den Haag kreeg Neuwied op visite en Heerenveen mocht aan de bak in Thialf tegen Mechelen.

LEES OOK: Straffen Heerenveen afgestraft door Geleen, shutout Herentals tegen Liège

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – EC Die Bären 2016 e.V. 2-4

Op een paar seconden na opende de bezoekers uit Neuwied de score op de powerplay. De nieuwste import van Neuwied Juuso Rajala wist de vrijstaande Janeck Sperling te vinden en die wist HIJS goalie Brett Magnus te verslaan met een one timer. Verderop in de wedstrijd werd het even stil in de Uithof. Uitblinker van Den Haag de laatste weken Gustav Jansson zijn schaats bleef achter een Duitse schaats haken waardoor hij zijn been overstrekte. Hij moest van het ijs af. In de tweede periode kwamen de Bären met 2-0 op voorsprong. Puckverlies door Dan Haag in de neutrale zone leverde een 2-op-1 voor Neuwied op. Kon die nog worden afgeslagen, een afstandsschot door Maximilian Wasser leverde een rebound op en die kon door Juuso Rajala worden binnen getikt.

Mike van Oeveren maakte al snel de aansluitingstreffer vanaf de blauwe lijn. Een werkelijk prachtige pass van achteruit die de vrijstaande Raymond van der Schuit vond zorgde voor de 2-2. Van der Schuit kon alleen op goalie Jan Guryca afgaan en met een mooie schijnbeweging zette van der Schuit de goalie op het verkeerde been. Maar nog voor het einde van de tweede periode kwamen de Duitsers door een powerplay weer op voorsprong. Een 4-op-3 werd door de bezoekers goed uitgespeeld. Een onetimer bij de tweede paal werd snoeihard achter Brett Magnus geschoten door wederom Juuso Rajala.

Tien minuten voor tijd was er wederom een powerplay voor Neuwied en wederom werd het overwicht met een goal uitgedrukt. Een tic-tac-toe goal gescoord door Jeff Smith leverde uiteindelijk de winst voor Neuwied op en de eerste nederlaag in de BeNe League voor de Hagenaars. HIJS kreeg in de lsotfase nog twee powerplay kansen maar die waren niet besteed aan de thuisclub.

tekst gaat verder onder de foto

#8 Juuso Rajala Foto: Website die Bären Neuwied

Unis Flyers Heerenveen – Mechelen Golden Sharks 6-4

Heerenveen had afgelopen week afscheid genomen van Ernesto Klem om moverende redenen.

tekst gaat verder onder het Facebook bericht

En haalde op de wedstrijddag tegen Mechelen oud Oberliga Tilburg Trappers speler Kevin Bruijsten binnen. Dat bleef niet onopgemerkt want Bruijsten was goed voor een onvervalste hattrick tegen Mechelen. De 1-0 viel meteen vanaf puck drop. Een schot van Wesley de Bruijn werd voor de goal van richting veranderd door Kevin Bruijsten. Maar ook meteen vanaf puck drop na de 1-0 werd de 1-1 gescoord. Een 2-op-1 uitbraak leverde de 1-1 op door een goal van Roberts Baranovskis. Nog geen dikke minuut was de wedstrijd bezig. En een enkele minuten later werd het 1-2 door Mick Op De Beeck. Slecht uitverdedigen van Heerenveen leverde puck bezit op voor de Belgen. En op de Beeck kon vrijstaand makkelijk de hoek uitzoeken.

In de tweede periode gaf Heerenveen gas. Binnen vijf minuten was het weer gelijk. Henri Ruotsalainen schoot vanuit het midden en Mechelen goalie Riku Christian Lindroos moest een rebound weggeven. En Bruijsten was er als de kippen bij. Frankie Pucci mocht op avontuur en hij kon zijn eigen rebound binnen schuiven. Vadim Gyesbreghs schoot net over de blauwe lijn twee minuten voor de tweede break. Het leek er verdacht op dat het schot van richting werd veranderd waardoor goalie Martijn Oosterwijk kansloos was. Terwijl iedereen dacht met een gelijkspel de laatste periode in dacht Kevin Bruijsten daar anders over. Met nog 26 seconden te gaan zette hij Heerenveen weer op voorsprong. En vervolmaakte hij zijn hattrick. Henri Ruotsalainen scoorde de 5-3 waarna Verners Egle het weer spannend maakte negen minuten voor tijd. Maar Ruotsalainen met een empty netter zorgde voor de winst van de Flyers tegen de Sharks.

Previous Effectief Tilburg neemt de punten mee uit Rostock
Next Nashville neemt de muziek mee uit Dallas