Nashville neemt de muziek mee uit Dallas

Dag negentig van de NHL had maar twee wedstrijden waarbij Nashville Predators de muziek meenemanen met de punten uit Dallas en Minnesota verloor in overtime van Philadelphia.

Dallas Stars – Nashville Predators 3-6

De roofdieren uit Nashville sloegen in de laatste drie minuten toe. Tot die tijd speelden ze kat en muis met de Stars uit Dallas. De cowboys kregen in periode twee bij een 0-0 stand twee tegentreffers om de oren maar vochten zich in periode drie voor eigen publiek knap terug tot een 4-3 achterstand. In de laatste drie minuten liet Nashville de Stars echter niet meer los en beten de Predators door. Game over voor Dallas. Nashville-spelers Ryan O’Reilly (goal en twee assists) en Filip Forsberg (goal en assist) waren de uitblinkers op het ijs. Dallas-goalie Jake Oettinger (32 saves) keerde na een maand terug van een liesblessure.

Minnesota Wild – Philadelphia Flyers 3-4 OT

Philadelphia vloog er met de winst vandoor dankzij twee cruciale treffers van winger Joel Farabee. Minnesota gaf de wedstrijd telkens weer uit handen. Zelfs bij een 3-1 achterstand konden de Flyers via Tyson Foerster en Owen Tippet weer langszij komen. Nadat Farabee in periode één de 1-1 scoorde, mepte hij met een powerplaygoal in overtime de wilde dieren uit Minnesota van het ijs. Veteraan en Wild-goalie Marc-André Fleury was ondanks de nederlaag prima op dreef met 31 saves.