Snackpoint Eaters Limburg wint bij Chiefs Leuven


Op zaterdag 13 januari was er maar een wedstrijd in de BeNe League. De kersverse BeNe League Cup winnaar Geleen ging op bezoek bij Leuven. Het werd een nipte overwinning qua uitslag. Qua kansen was Geleen heer en meester.

LEES OOK: Neuwied wint in Den Haag, hattrick Bruijsten bij debuut Flyers

Chiefs Leuven – Snackpoint Eaters Limburg 3-4

Al na zes minuten opent Geleen de score. Een aanval van Leuven werd gesmoord waarna de uitbraak over rechts eindigde bij de links inkomende Ben Duperreault die zo de puck in de lange hoek langs Leuven goalie Jelle Lievens wist te plaatsen. Lievens dacht de puck te stoppen maar de puck gleed uiteindelijk toch het doel binnen. Vijf minuten later pikte Lander Paulissen de puck op in de neutrale zone en stoomt door. Hij schiet een meter over de blauwe lijn de puck hard richting het doel en die valt ook binnen. 2-0 voor Geleen na elf minuten hockey.

Een dikke minuut voor de toeter van de eerste pauze scoort ook Leuven een goal. Een duel aan de boarding werd gewonnen door Leuven en met een tic-tac-toe aanval kon Dries Blockx op de rebound de aansluitingstreffer maken. In de tweede periode bouwde Geleen de voorsprong weer uit. Achter de goal van Leuven kreeg de verdediging de puck niet weg en Tijn Jacobs deed een wrap around en de puck kwam terecht bij Tom Marx die van dichtbij uithaalde. Dat het na veertig minuten pas 1-3 stond was te danken aan het missen van kansen door Geleen en goed keeperswerk van Jelle Lievens de goalie van Leuven.

Spannend maar Geleen lacht het laatst

Binnen twee minuten in de derde periode pakte Geleen twee straffen. En die straffen werden duur betaald. Bij een 5-op-3 was het Grayden Gottschalk die van buiten naar binnen trok. En zo met een hard schot werd Geleen goalie Jowin Ansems voor de tweede keer gepasseerd. Bij de daaropvolgende 5-op-4 was het Dries Blockx die met een outside inside move ruimte creëerde en de puck via Nathan Compere binnen zag glijden. Drie minuten voor tijd kreeg Chiefs Ben Boute een tripping penalty. Bradley Forrest kreeg de puck rond de blauwe lijn en schoot de puck door een mêlee van spelers op het Leuvense doel en die puck vloog binnen. Drie punten mee terug naar Nederland.

#49 Bradley Forrest Foto: Robert Bos

 

Previous Dames U18 België op weg naar medaille na winst op Nieuw Zeeland
Next Sprong assist winst Detroit, Edmonton behaald franchise record