Sprong assist winst Detroit, Edmonton behaald franchise record


Dag 91 van de NHL had zestien wedstrijden waarbij alle teams in actie kwamen. Daniel Sprong was weer belangrijk met een assist bij de winst van Detroit op Los Angeles. Edmonton behaalde een nieuw franchise record door tien wedstrijden op rij te winnen. Dat was ze zelfs in de glorietijden van Wayne Gretzky niet gelukt.

En er waren weer een paar goalies die met het nodige kunst en vliegwerk weer van zich lieten horen.

 

LEES OOK: Nashville neemt de muziek mee uit Dallas

Washington Capitals – New York Rangers 3-2

De Rangers kregen in periode drie de rekening gepresenteerd voor het missen van vele kansen. Dankzij Capitals-goalie Charlie Lindgren (25 saves, 0.926%) konden de Capitals terug in de wedstrijd komen na een 1-0 achterstand in periode een en een 2-1 achterstand in periode twee. Nic Dowd en T.J. Oshie trokken in de derde periode de winst over de streep voor Washington. New York-defenseman Adam Fox (twee goals) was het lichtpuntje aan de kant van de Rangers.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Buffalo Sabres – Vancouver Canucks 0-1

De spelers van Buffalo sloegen vannacht hun sabels bot op het mooie keeperswerk van Canuck-goalie Thatcher Demko. Hij pakte met 26 saves een fraaie shut-out. Vancouver center Sam Lafferty (goal) was de matchwinner. Buffalo-goalie Ukko-Pekka Luukkonen leverde ook een puike partij met zijn 22 saves en een 0.957% score.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Ottawa Senators – San Jose Sharks 5-4

En weer kwamen de Sharks net tekort om de winst binnen te slepen. Ottawa had in de Duitse center Tim Stutzle (vier assists) de regisseur van de avond. Sniper Vladimir Tarasenko vuurde namens de Senators vijf seconden voor het einde van de derde periode het genadeschot af. San José bleef met lege handen en Anthony Duclair (goal en assist) was hun gevaarlijkste Shark op het ijs.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Florida Panthers – New Jersey Devils 1-4

Opperduivel in Florida was New Jersey-goalie Nico Daws. Met 37 saves (0.973%) dreef hij de katers tot wanhoop. In periode drie vielen de roofdieren van alle kanten de Duivels aan maar Daws gaf geen krimp. Hij pakte alle dertien schoten uit die laatste periode.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Carolina Hurricanes – Pittsburgh Penguins 3-2 OT

De ijsvogels doorstonden de orkaan prima. Het enige probleem dat Pittsburgh had was Carolina-goalie Antti Raanta. Door zijn 38 saves (0.950%) pikten de pinguïns hun snaveltjes bot op zijn stick, gloves and pads. Voor de Hurricanes was defenseman Brett Pesce (twee goals) de andere held. Zijn tweede treffer was de overtime-winner.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Columbus Blue Jackets – Seattle Kraken 4-7

De Kraken zijn bezig aan een gestage opmars. Met alweer hun negende overwinning op rij hingen ze de blauwbloezen voor eigen publiek in hun hemd te drogen. Seattle-spelers Jared McCann (twee goals en een assist) en Oliver Bjorkstrand (goal en twee assists) waren de giftigste octopussen op het ijs.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Detroit Red Wings – Los Angeles Kings 5-3

Het koninkrijk van Los Angeles is in verval. De Wings trakteerden de botox-adel uit Los Angeles op een 5-3 nederlaag. Dat is de achtste verliespartij op rij voor de Kings. Detroit superstars Dylan Larkin (twee goals) en Patrick Kane (goal en een assist) deden de Kings het meeste pijn. Daniel Sprong kwam tot een assist en twee shots on goal in slechts negen minuten ijstijd. Sprong noteerde een plus een en was 100% op de face-offs.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Montreal Canadiens – Edmonton Oilers 1-2 OT

Defenseman Evan Bouchard bezorgde Edmonton met zijn overtime-treffer een record in de clubgeschiedenis: tien (!) overwinningen op rij. Dat het overtime werd, wekt de indruk dat het een gelijkwaardige strijd was. Nee hoor, de Oilers tikten de Canadians helemaal zoek. Alleen dankzij Canadians-goalie Sam Montembeault (39 saves, 0.951%) bleef Montreal in het zadel. Voor de Oilers was Leon Draisaitl goed voor een goal en een assist en leverde koning keizer admiraal Connor McDavid een assist.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Tampa Bay Lightning – Anaheim Ducks 5-1

Mastermind Nikita Kucherov gidste de Bolts met vier assists naar een walk-over tegen de kaalgeplukte eendjes. Steven Stamkos (twee goals en een assist) was de andere uitblinker voor Tampa.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Toronto Maple Leafs – Colorado Avalanche 3-5

De Leafs dachten na drie unassisted goals in periode één de wedstrijd in het tasje te hebben. Maar in periode twee en drie begon het rommelen in Toronto en walste een lawine van Colorado-goals alle hoop op een fraaie overwinning voor de Canadezen plat. Nathan MacKinnon (goal en assist) was de man of the match voor de Avalanche.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Winnipeg Jets – Philadelphia Flyers 0-2

Phillie-goalie Samuel Ersson pakte met 35 saves een fantastische shut-out en dat gaf zijn teammaten vleugels. Phillie-winger Cam Atkinson leverde met twee goals eveneens een grote bijdrage aan de overwinning van de Flyers.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Chicago Blackhawks – Dallas Stars 1-3

De Blackhawks kwamen net te kort tegen Dallas. Star-veteraan Joel Pavelski maakte met zijn empty net goal 23 seconden voor de laatste buzzer een einde aan Chicago Hope.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Minnesota Wild – Arizona Coyotes 0-6

Met een verschil van zes treffers lijkt het alsof de Coyotes a walk in the park hadden. Bloedhonden Nick Bjugstad (hattrick) en Clayton Keller (twee goals en een assist) schoten als hondsdolle viervoeters gaten in de defensie van Minnesota. Maar de sterkste bloedhond van Arizona was goalie Connor Ingram die met 38 saves een waanzinnige shut-out leverde. Minnesota leek wel tegen een muur te schieten: no goals, no points.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Nashville Predators – New York Islanders 3-1

De Islanders hebben de nederlaag te wijten aan één man. Dat is dezelfde man aan wie de Predators hun overwinning hebben te danken. Nashville-goalie Juuse Saros. Met 24 saves en een percentage van 0.960 was hij de sta in de weg voor Islanders-succes.

tekst gaat verder onder de YouTube video

St. Louis Blues – Boston Bruins 3-4 OT

Het waren de Bruine Beren die St. Louis thuis weer eens de blues bezorgden. Aan de hand van knabbel en babbel uit Boston (Brad Marchand, twee goals en David Pastrnak, twee assists) grepen de Bruins de volle buit. Defenseman Charlie McAvoy was met twee treffers en het nodige beukwerk de uitblinker voor Boston.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Vegas Golden Knights – Calgary Flames 1-3

Elke keer als de glitterridders het doel van de pyromanen uit Calgary bestookten werd het ze te heet onder de ijzers. Vegas zag bijna elke aanval afgefakkeld worden door Flames-goalie Jacob Markstrom (31 saves, 0.969). Markstrom maakte met die prestatie de goalie-night van gisteren compleet.

Previous Snackpoint Eaters Limburg wint bij Chiefs Leuven
Next België opent U20 wk met winst op Chinese Taipei