China U18 paar maten te groot voor Nederland


De openingswedstrijd voor het IIHF U18 dames divisie II A Nederland in Thialf tegen China daaruit bleek dat de Chinese dames een paar maatjes te groot zijn voor onze Nederlandse dames. De uitslag laat zien dat China het goed heeft aangepakt om vorig seizoen met een U18 competitie te beginnen voor dames. Maar dat is makkelijk te realiseren als je meer dan een miljard inwoners hebt.

LEES OOK: Dames U18 België veroveren brons na winst tegen Mexico

Nederland – China 0-18

China is de grote favoriet voor de wereldtitel. Het land is vorig seizoen gestart met een competitie voor de dames U18. En dat was te zien op het ijs. Over de wedstrijd an sich Nederland kon het in de eerste periode redelijk bolwerken tot aan de tiende minuut toen werd het 2-0 voor de Chinese dames en in de laatste vijf minuten scoorde zij nog vier keer. De Chinezen verdeelde de score netjes over de drie periodes. Het werd drie keer 0-6. De schotenverhouding in de wedstrijd was 10-om-56. Dat goalie Robyn Verkaik (Zoetermeer Panters) tot vrouw van de match voor Nederland werd verkozen was geheel te begrijpen.

tekst gaat verder onder de foto

Nederland – China Foto: Facebook IJshockey Nederland

De goals van China werden gescoord door Yuqi Chang een goal, Biyang Zhang twee goals, Jiayi Hu drie goals en Jiaxin Wang een goal. Dit was de eerste lijn van China goed voor zeven goals. Yifan Wang drie goals, Ziyu Zhao drie goals, Fancong Meng een goal. Dit was de tweede lijn ook goed voor zeven goals. Op de derde lijn twee goals verdeeld over Jiayue Zhang en Xinlu Yu. En de vierde lijn van China kwam ook tot twee goals. Boya Zhang en Jiagy Wang. Zoals ze dat zo mooi zeggen, klap incasseren, opstaan, rug rechten en er weer staan tegen Letland.

Previous Sprong scoort, Detroit verslaat Toronto met 4-2
Next Servië blijkt te zwaar obstakel voor België U20