Sprong scoort, Detroit verslaat Toronto met 4-2


Dag 92 van de NHL had twee wedstrijden waarbij Daniel Sprong inmiddels goal elf scoorde in de NHL. Patrick Kane geblesseerd raakte en back to back tussen de Rangers netjes verdeeld werd zodat ieder zijn thuiswedstrijd won.

LEES OOK: Sprong assist winst Detroit, Edmonton behaald franchise record

New York Rangers – Washington Capitals 2-1

Payback time in New York. De Capitals kregen in periode één al de technische knock-out voor de kiezen. Binnen een minuut bracht Ranger Vincent Trocheck (assist) met een prachtige pass Artemi Panarin (goal) in stelling: 1-0 voor New York. Tien seconden voor de eerste intermission haalde collega-Ranger Alex Lafreniere (goal) de trekker over voor het genadeschot: 2-0. Voor Washington scoorde T.J. Oshie in de tweede periode de aansluitingstreffer maar verder dan dat kwamen de Capitals niet meer.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Toronto Maple Leafs – Detroit Red Wings 2-4

Bijna was deze wedstrijd niet gespeeld. Net na het opstijgen moest het vliegtuig van de Wings weer terug vanwege malheur. Nog meer vertraging ontstond na aankomst in Canada door het weer in Toronto. Pas kort voor aanvang arriveerden de Wings in het stadion waardoor de wedstrijd bijna drie kwartier later van start ging. Ook  tijdens de wedstrijd leek het mis te gaan. Al in de eerste minuten van periode één verdween sterspeler Patrick Kane voorgoed van het ijs. De Wings-winger ontving tijdens zijn tweede shift twee pittige maar faire hits. Uiteindelijk bleek hij te geblesseerd (lower-body injury) om nog terug te keren. Over Kane is op het moment van schrijven nog geen statusupdate verschenen.

De Leafs kwamen vervolgens op een 1-0 en een 2-1 voorsprong. A night from Hell leek het lot voor Detroit. Maar het liep iets anders. Onder aanvoering van Dylan Larkin (goal en assist), goalie James Reimer (28 saves, 0.933%) rechtten de Wings hun rug. Via een briljant fraaie break away-goal van Daniel Sprong (a must watch) trok Detroit de stand gelijk. Zie hoe Sprong in periode drie Toronto-goalie Ilya Samsonov zo dol maakt dat die ondersteboven valt voordat Sprong meedogenloos de puck in het netje legt. Nadat Andrew Copp (goal) met nog minder dan twee minuten op de klok de 3-2 voor de Wings in het net ramt, spelen de Leafs all or nothing via een empty net-tactiek.

Lucas Raymond maakt met de vierde treffer voor Detroit een einde aan de nightmare in Toronto. Ondanks alle tegenslag winnen de Wings deze cruciale wedstrijd en bezetten ze nu weer een wild-card plaats voor de play-offs. Sprong kwam tot ruim 14 minuten ijstijd, 19 shifts, vier schoten op doel, een hit en noteerde een plus een.

Previous Heerenveen, Liège, Mechelen pakken volle buit, Herentals na shootouts
Next China U18 paar maten te groot voor Nederland