Marc-Andre Fleury heeft 552 overwinningen behaald


Dag 93 van de NHL had tien wedstrijden waarvan er zes in de avond om Nederlandse tijd 19:00 en 21:00 begonnen want het was Martin Luther King Day. Ik denk dat de general manager van de Sharks ook roept ‘I have a dream and that is to win a game’. Sam Reinhart is de eerste speler in de NHL die zeven wedstrijden op rij een special teams goal scoort. Zes powerplay goals en een shorthanded goal. Marc-Andre Fleury is nu de echte nummer twee qua winstpartijen in de NHL. Hij pakte een shutout en daarmee winstpartij nummer 552.

LEES OOK: Sprong scoort, Detroit verslaat Toronto met 4-2

Buffalo Sabres – San José Sharks 3-0

De Sharks werden door Buffalo met vlijmscherpe sabels in mootjes gehakt. De sterkste Buffels waren Casey Mittelstadt (goal en twee assists) en goalie Ukko-Pekka Luukkonen die met 27 saves een fraaie shut-out realiseerde. Voor de Sharks was het de veertiende keer in vijftien wedstrijden dat ze als haaienvinnensoep eindigde.

 

Boston Bruins – New Jersey Devils 3-0

Voor een uitverkocht TD Garden pakte Boston aan de hand van Diamond Dave David Pastrnak  (goal en assist) en Brad Marchand (twee assists) de volle winst tegen een gehavend New Jersey. Bruins goalie Jeremy Swayman (31 saves) was naast Knabbel en Babbel de derde uitblinker in Boston. Het was zijn derde shut-out van het seizoen.

 

Florida Panthers – Anaheim Ducks 4-5 OT

Wat de roofkatten ook probeerden, de eenden uit Anaheim lieten zich niet pakken. Onderweg verloor een eend hier en daar wat veren maar uiteindelijk zwommen ze met twee punten tussen de snavels weg uit de Amerant Bank Arena in Sunrise Florida. De vetste eend van de dag was Alex Killorn die met zijn tweede en laatste goal de wedstrijd in overtime killde.

 

Columbus Blue Jackets – Vancouver Canucks 4-3 SO

De Canucks vonden na vijf gewonnen wedstrijden weer eens hun Waterloo. In Columbus verloren ze na een shoot-out van de Blauwbloezen. Blue Jacket-goalie Elvis Merzlikins (27 saves) maakte zijn rentree na 18 dagen geblesseerd te zijn geweest. Zijn teammaat Dmitri Voronkov (twee goals) deed Vancouver het meeste pijn.

 

Pittsburgh Penguins – Seattle Kraken 3-0

De ijsvogels waren niet onder de indruk van de tentakels van de Kraken. Behendig schaatsten ze tussen de octopusarmen door en trakteerden Seattle zo op de eerste nederlaag in tien wedstrijden. Koningspinguïn Sidney Crosby (twee goals) en zijn goalie Tristan Jarry (22 saves) maakten de Kraken onschadelijk. Voor Jarry was het al zijn vijfde shut-out van het seizoen.

 

Carolina Hurricanes – Los Angeles Kings 2-5

De wind draaide in Carolina tijdens periode drie. Na forse tegenwind en een 1-1 stand voelden de Kings in die laatste periode plots de wind in hun rug. Ze haalden diep adem en… knalden vier goals (drie unanswered) in het net van de Hurricanes. Zo eindigde voor Los Angeles een verliesreeks van acht wedstrijden. L.A. goalie David Rittich (30 saves) en zijn teamgenoten Trevor Moore (twee goals) en Philip Danault (goal en twee assists) waren de uitblinkers aan koninklijke zijde.

 

Minnesota Wild – New York Islanders 5-0

In Minnesota degradeerde Joel Eriksson (twee goals) de verdediging van de Islanders tot amateurniveau. Zijn teammaat en Wild-goalie Marc-André Fleury toonde zijn flowerpower en pakte zijn eerste shut-out (21 saves) van het seizoen. Fleury staan nu tweede met 552 overwinningen achter de haast onbereikbare Martin Brodeur (691 overwinningen). Voor Fleury was het ook shutout nummer 74.

 

Vegas Golden Knights – Nashville Predators 4-1

Met een prachtige hattrick ramde veteraan en superstar Mark Stone eigenhandig de roofdieren  uit Nashville van het ijs. Vegas-goalie Logan Thompson was met 34 saves ook in topvorm.

 

Montreal Canadians – Colorado Avalanche 4-3

Met nog vier minuten op de klok in periode drie scoorde Canadian Joel Armia een bijzonder fraaie backhand-goal. End of story voor Colorado.

St. Louis Blues – Philadelphia Flyers 2-4

Phillie-star Owen Tippet doorbrak de patstelling (2-2) in periode drie met de derde treffer voor de Flyers. Joel Farabee boorde alle hoop van St. Louis in het ijs door met zijn empty net goal de vierde treffer voor Philadelphia te scoren. St. Louis-goalie Joel Hofer (38 saves) hield zijn team lang in de race maar het bleek niet genoeg.

 

Previous Servië blijkt te zwaar obstakel voor België U20
Next Strijdend Nederland verslaat Letland met shootouts