Tilburg heeft op dinsdagavond geen moeite met Halle

Tilburg Trappers moest het nog zonder zes spelers doen in de midweekse wedstrijd tegen Saale Bulls Halle in de Oberliga. Alexei Loginov, Mikko Virtanen, Marvin Timmer, Chay Schults, Branden Gracel en Danny Stempher ontbraken nog. Maar het was geen enkel probleem voor de Trappers want er werd wederom gewonnen. Het was alweer de achtste winst in tien wedstrijden.

Saale Bulls Halle – Tilburg Trappers 1-5

Na een tamme eerste vijf minuten begon Tilburg in de wedstrijd te komen en ging wat agressiever forechecken en dat leverde meteen in de neutrale zone puckbezit op voor Ties van Soest. Die zette met een mooie deke de verdediger aan de kant en kon doorstomen naar de goal. Goalie Timo Herden werd via de five hole gepasseerd.

Twee minuten later slecht uitverdedigen door de Bulls. D’Artagnan Joly wist Ties van Soest te bereiken die de puck snel door tikte op Jay Huisman en Huisman haalde uit vanuit het midden door een mêlee van spelers die het zicht ontnamen van de Duitse goalie waarna de puck dus gewoon binnen viel voor de 2-0. Het was even billen knijpen voor de Trappers in de laatste minuten doordat Halle op de powerplay wat kansen kreeg. Maar de penalty kill in samenwerking met goalie Ruud Leeuwesteijn deden uitstekend hun werk.

Nadat Halle al wat sterker was aan het eind van de eerste periode lukt het na vier minuten in de tweede periode ‘Das Anschlusstor’ te scoren. Sergei Stas kon zijn eigen rebound binnen tikken. Halverwege de tweede periode maakte Tilburg het zichzelf wat makkelijker door binnen twee minuten twee keer te scoren. Jordy Verkiel deed het ook van afstand voor de 3-1. En Max Hermens stond aan het eind van een tic-tac-toe aanval. Kaid Oliver, Reno de Hondt en Hermens met de onetimer.

#81 Max Hermens Foto: Justin Hoffman

Giovanni Vogelaar deed het op de powerplay voor het slotakkoord. Vanuit een moeilijke hoek wist hij het gaatje te vinden voor de 5-1. Eigenlijk was de wedstrijd gedaan na de 3-1 voorsprong voor Tilburg wat coach Doug Mason ook aangaf na de wedstrijd in de persconferentie.