Tilburg verslaat Leipzig in slotminuten en hijgt Essen in de nek voor plek twee


Nog steeds vijf spelers die ontbraken bij de Tilburg Trappers in de Oberliga. Danny Stempher, Alexei Loginov, Mikko Virtanen, Marvin Timmer en Chay Schults. Tilburg pakte een 2-0 voorsprong maar Leipzig kwam terug in de wedstrijd met twee snelle goals. Maar uiteindelijk op de powerplay won Tilburg en doordat Essen weer verloor is het verschil op plek twee nog maar twee punten verschil.

LEES OOK: Effectief Tilburg neemt de punten mee uit Rostock

Tilburg Trappers – KSW Icefighters Leipzig 3-2

De eerste periode gaf Tilburg niet thuis met maar vier schoten op het doel van Leipzig goalie Eric Hoffmann. Mede dankzij drie straffen in de eerste periode was Leipzig de bovenliggende partij. Tilburg goalie Cedric Andree had het daardoor aanmerkelijk drukker en moest dertien keer handelend optreden. Maar de stand bleef in evenwicht met 0-0. In de tweede periode kwam Tilburg veel beter uit de startblokken. En was Leipzig de toekijkende partij. Na zes minuten in de tweede periode dumpte Giovanni Vogelaar de puck richting het doel van Leipzig en tot ieders verbazing viel de puck binnen. De goal werd toegekend aan Branden Gracel maar in de slow motion is duidelijk te zien dat Gracel de puck niet raakt anders had de goal afgekeurd geworden voor high sticking.

De vele kansen die Tilburg kreeg in de tweede periode werden niet benut en Leipzig kreeg dertien seconden voor tijd de ideale kans om de wedstrijd gelijk te trekken. Dat lukte niet omdat het penaltyshot wat Manuel Nix mocht nemen werd makkelijk gestopt door Cedric Andree. In de derde periode ging het gelijk op. Tilburg pakte een 2-0 voorsprong nadat Jordy Verkiel schoot en de puck werd door het remmen met de schaats binnen geschoven. Eerst werd de goal nog afgekeurd maar na billateraal overleg tussen de vier zebra’s werd de goal alsnog goedgekeurd. Maar Tilburg kon niet cruisend naar het einde van de wedstrijd.

game winner op de powerplay

Lang kon Tilburg niet van de 2-0 voorsprong genieten want Tilburg moest op de penalty-kill hun meerdere erkennen in Ian Farrell. Hij kon van dichtbij geheel vrijstaand ‘Das Anschlusstor’ maken. De 2-2 viel acht minuten voor tijd. Roberto Geiseler schoot vanaf de blauwe lijn door een mêlee van spelers waardoor Cedric Andree te laat was met reageren. Maar het slotakkoord was voor de Brabanders. Florian Eichelkraut kreeg een interference penalty en op de powerplay was het D’Artagnan Joly met de game winning goal twee minuten voor tijd. Joly kon vrijstaand bij de tweede paal de puck achter Eric Hoffmann knallen. Coach Doug Mason was zeer content met wat de Trappers de laatste weken op het ijs laten zien.

samenvatting + persconferentie

uitslagen en stand
Essen – Herne 3-4
Hamm – Erfurt 5-3
Herford – Duisburg 5-4 SO
Indians – Rostock 5-0
Scorpions – Halle 4-3

1. Scorpions 33-76
2. Essen 32-66
3. Tilburg 32-64
4. Erfurt 32-54
5. Indians 32-52
6. Halle 31-49
7. Hamm 32-48
8. Leipzig 32-46
9. Herne 32-43
10. Rostock 32-36
11. Duisburg 32-25
12. Herford 32-17

Previous Dames U18 België veroveren brons na winst tegen Mexico
Next Heerenveen, Liège, Mechelen pakken volle buit, Herentals na shootouts