Onnodig verlies België U20 tegen IJsland


Dag vier van het IIHF wereldkampioenschap divisie II B leverde België een onnodige nederlaag tegen IJsland op. Er werd met 4-3 verloren.

LEES OOK: België U20 onderuit tegen fysiek sterk Australië

IJsland – België 4-3

Na vijf minuten kwam België op achterstand. Een strakke pass van achteruit door Viggo Hlynsson op maat naar Alex Sveinsson en die wist op snelheid goalie Stijn Raeymakers (IHC Leuven) te kloppen. In de laatste minuut van de eerste periode kreeg België een verlaat kerstcadeau. Arnar Helgi Kristjansson gaf de puck zo aan Robbe Delport (IHC Leuven) en die liet het buitenkansje niet liggen. De tweede periode was waarschijnlijk de beste periode tot nu toe in dit toernooi van de Belgen. Halverwege de tweede periode scoorde Joren Mooren (HYC Herentals) op de powerplay de 2-1. Hij kon net over de blauwe lijn uithalen en de puck viel binnen.

Maar twintig seconden later zaten er twee Belgen in de strafbank. Dries Schoovaerts (HYC Herentals) voor tripping en Warre Vanmontfort IHC Leuven voor hooking. Bij de 5-op-3 wist Alex Sveinsson bij de tweede paal de vrij hoek te vinden voor de 2-2. In de slotfase van de tweede periode scoorde België de meer dan verdiende 3-2 voorsprong. Jorre Blomme (Cold Play Sharks Mechelen) bleef in puck bezit ondanks een aantal vervelende IJslanders en hij kon Robbe Delport vinden die zo de 3-2 kon scoren van dichtbij.

Maar in de derde periode ging het mis voor de Belgen. Al in de eerste minuut kwamen de IJslanders op gelijke hoogte. Wederom net als de 1-0 een pass van achteruit en op snelheid doorbreken. Niels Hafsteinsson wist op snelheid de 3-3 te maken. Vier minuten voortijd konden de Belgen de puck achter de goal niet wegkrijgen en dat werd ze fataal. Alex Sveinsson veroverde de puck en wist Viggo Hlynsson te vinden. Wederom een nederlaag maar in deze wedstrijd was dat misschien onnodig.

Foto: RBIHF Facebook
Previous Sprong wint met Detroit in Florida, Montreal verslaat New Jersey
Next Groot Brittannië veel te sterk voor Nederland