Groot Brittannië veel te sterk voor Nederland


Net als in de wedstrijd tegen China was Groot Brittannië ook veel te sterk voor Nederland bij het IIHF wereldkampioenschap divisie II B U18 dames.. Aanvallend was het matig met maar vier schoten op het Engelse doel, maar goalie Robyn Verkaik (Zoetermeer Panters) was weer een grote sta in de weg samen met de verdediging. 51 schoten en maar vier goals tegen dan doe je het prima als je zoveel minder bent.

LEES OOK: Strijdend Nederland verslaat Letland met shootouts

Nederland – Groot Brittannië 0-4

De eerste periode ging nog redelijk voor Oranje. Met drie schoten voor en dertien tegen stond er 0-2 op het scorebord in Thialf. De twee goals werden gescoord door Ellie Patrick en Lilly Endicott. De tweede periode was in deze wedstrijd wel de minste periode 22 schoten tegen en nul voor. Ruby Newlands wist halverwege de wedstrijd de 0-3 te scoren op de powerplay. In de laatste periode werd er ook nog gescoord door team Groot Brittannië. Cassie McGregor scoorde de 0-4. De verhouding in de derde periode was een schot voor Nederland en dertien voor de dames uit het Verenigd Koninkrijk. Maar net zoals de wedstrijd tegen China is dit ook een wedstrijd om snel te vergeten. Het was geen 18-0 maar de belangrijkste wedstrijd voor Nederland komt zaterdag 20 januari tegen Turkije. Die wedstrijd beslist voor 75% of je in deze divisie blijft of dat Oranje gaat degraderen. Nederland versloeg Letland en Letland versloeg Turkije. Was het maar zo makkelijk te beredeneren. Nederland zal aan de bak moeten morgen tegen de Turkse dames. U komt het Nederlands team toch ook aanmoedigen?

tekst gaat verder onder de foto

#1 Robyn Verkaik Foto: IJNL Facebook

De huidige stand met nog twee wedstrijden te gaan.

1. China 3-9
2. Letland 3-7
3. Groot Brittannië 3-6
4. Kazachstan 3-3
5. Nederland 3-2
6. Turkije 3-0

Previous Onnodig verlies België U20 tegen IJsland
Next Hattrick voor Oshie, Matthews en Pastrnak, Kucherov 500 assists