Sprong verliest met Detroit van Carolina, don’t touch Fleury


Dag 97 van de NHL had wedstrijden waarbij Daniel Sprong de secondary assist had bij de 1-0 van Klim Kostin. Wild goalie Marc-André Fleury achter de goal werd aangereden door William Lockwood.

LEES OOK: Hattrick voor Oshie, Matthews en Pastrnak, Kucherov 500 assists

Florida Panthers – Minnesota Wild 4-6

In de strijd der wilde beesten pakte Minnesota de volle winst. Met maar liefst vijf power-play goals werden de katjes uit Florida op hun rug gelegd. Florida heeft een reputatie een bende wildebrassen te zijn en Panther William Lockwood liet Wild-goalie Marc-André Fleury dat gisteren op stevige wijze voelen. De onbesuisde hit op Fleury was stevig dat hij de wedstrijd moest verlaten (waarschijnlijk een hoofdblessure). Minnesota en de Panthers vlogen elkaar na die hit in de haren. Lockwood found out the hard way dat je bij Wild-winger Brandon Duhaine van zijn keeper af moet blijven en al helemaal niet de handschoentjes af moet doen. Lockwood kon na de bokspartij van het ijs worden gedragen. In onderstaand fragment zie je allereerst hoe Lockwood de rekening gepresenteerd krijgt door Duhaine voor zijn aanval op de Minnesota -goalie. Daarna volgt wat er aan vooraf ging: de beruchte hit op Fleury.

tekst gaat verder onder de video

Voor Minnesota was Kirill Kaprizov (twee goals) tijdens de power-play massacre de wildest man on the ice. Bij de Panthers speelde Aaron Ekblad (goal en drie assists) een wereldpartij.

Carolina Hurricanes – Detroit Red Wings 4-2

De Wings konden de orkaan uit Carolina twee periodes lang weerstaan. Onder aanvoering van Daniel Sprong (assist) opende de vierde lijn van Detroit de score. Sprong combineerde met Joe Veleno die Klim Kostin in stelling bracht: 1-0 Detroit. Nadat Carolina de stand in periode 1 en 2 in een 2-1 voorsprong had veranderd, scoorde Wings-winger J.T. Compher de 2-2. In periode drie nam de windkracht sterk toe en blies Carolina Detroit omver. Hurricane Andrei Svechnikov scoorde de 3-2 en sluipschutter Sebastian Aho scoorde een empty net-goal met nog ruim een minuut op de klok. Detroits vleugeltjes waren gebroken en de punten bleven in Carolina. Sprong kwam tot 15 minuten ijstijd en noteerde een plus een.

tekst gaat verder onder de video

New Jersey Devils – Columbus Blue Jackets 4-1

Met deze broodnodige overwinning houdt het duivelsgebroed uit New Jersey zicht op een wild-card plekje. Periode twee was het moment waarop voor de Blue jackets de hel los brak. Nadat Blauwbloes Cole Sillinger zijn team in periode één op een 1-0 voorsprong had gezet keerden de Devils als herboren terug op het ijs voor periode twee. Nico Hischier en Nathan Bastian knalden binnen 70 seconden de 3-1 en de 4-1 in het net van Columbus. De grootste Satan van New Jersey was echter doelman Vitek Vanecek die met 26 saves een 0.967% realiseerde.

tekst gaat verder onder de video

Chicago Blackhawks – New York Islanders 4-3 OT

Dat de Blackhawks niet alleen hun schaatsen goed hebben geslepen maar hun sticks nu weer als vlijmscherpe bijlen inzetten, bleek vannacht tegen de Islanders. Met een prachtig wrist-shot verschalkte Seth Jones (goal en assist) New York-goalie Ilya Sorokin (twintig saves). Het was niet alleen zijn eerste treffer van het seizoen maar ook het op één na snelst gescoorde overtime-doelpunt (na 22 seconden) van een Blackhawks-verdediger ooit. In 1989 scoorde Chicago-verdediger Doug Wilson de overtime-winner na 18 seconden. Blackhawks Jason Dickinson (goal, twee assists) en Joey Anderson (goal en assist) waren de andere uitblinkers voor Chicago.

Previous Tilburg scoort er op los tegen Hamm
Next Nederland na winst op Turkijke kans op brons