Nederland na winst op Turkijke kans op brons


Nederland heeft voldaan aan de doelstelling om niet te degraderen. Maar de kans is zelfs aanwezig om de bronzen medaille te winnen. Tegen Turkije werd het 9-0. Met een hattrick van Indy van der Meijden. 

LEES OOK: Groot Brittannië veel te sterk voor Nederland

Nederland – Turkije 9-0

Nederland begon met Robyn Verkaik (Zoetermeer Panters) op goal maar na de 6-0 mocht ook Izzy Prenen (Nederland) haar debuut maken. Prenen stopte alle acht de schoten van de Turkse dames. Eigenlijk was de wedstrijd na zeven minuten al gespeeld. Tussen minuut zes en zeven binnen 41 seconden stond er al 3-0 op het scorebord. Emily Olsthoorn (Anaheim Jr. Ducks), Indy van der Meijden (Red Eagles Den Bosch)en Chantelle Onderwater (Alkmaar Flames) scoorden de goals. Goalie Ekin Koksal kon naar de kant en werd vervangen voor Ada Akinc. Maar Akinc kreeg binnen twee minuten en een paar seconden ook drie goals tegen. Emily Olsthoorn, Gaby Majolee (Neusser EV) en Maylin Hooijmans (Red Eagles Den Bosch) waren ook trefzeker in de eerste periode. Dat was ook de tussenstand na twintig minuten.

In de tweede periode scoorden Danique Koghee (Madison Capitols) een powerplay goal en een minuut later scoorde Indy van der Meijden haar tweede goal van de avond. Coach Rick van Haren gaf in het verloop van de wedstrijd veel ijstijd aan lijn drie en vier. Misschien met het oog om lijn een en twee te sparen voor de klapper morgen (zondag 21 januari) tegen Kazachstan in de strijd om het brons. In de laatste periode kon Indy van der Meijden haar hattrick voltooien.

Nederland heeft voldaan aan de doelstelling om niet te degraderen. En de kans bestaat dat Nederland als de uitslagen gunstig zijn en Nederland zelf wint van Kazachstan voor het brons kan gaan.

Interview met Indy van der Meijden MVP van deze wedstrijd en goed voor een hattrick

tekst gaat verder onder de YouTube video

interview met coach Rick van Haren

 

Previous Sprong verliest met Detroit van Carolina, don't touch Fleury
Next Heerenveen verspeelt 3-0 voorsprong, Geleen wint bij gehavend Herentals