Heerenveen verspeelt 3-0 voorsprong, Geleen wint bij gehavend Herentals


Drie wedstrijden op zaterdag en een op vrijdagavond in de BeNe League. Den Haag had het 40 minuten lastig tegen Mechelen maar won ruim door vijf goals in de derde periode. Leuven kwam 3-0 achter tegen Heerenveen maar uiteindelijk scoorde Leuven zes unanswered goals. Geleen had niet veel moeite met Herentals en een spannende wedstrijd tussen Liège en Diez werd gewonnen door de Walen.

LEES OOK: Heerenveen, Liège, Mechelen pakken volle buit, Herentals na shootouts

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Mechelen Golden Sharks 8-3

Na dertig minuten was het 3-3 maar in de derde periode liep Den Haag over Mechelen heen. Vijf unanswered goals werden gescoord door Justin Evers, Tobie Collard, Raymond van der Schuit twee keer (die maakte zijn hattrick vol) en Jeffrey Melissant.

tekst gaat verder onder de foto

#13 Raymond van der Schuit Foto: Robert Bos

Liège Bulldogs – EG Diez-Limburg 3-2

Al snel scoorde de nieuwe import van Liège Mikhail Shabanov de openingstreffer. Bryan Kolodziejczyk gaf een pass en van heel dichtbij kon hij Diez goalie Marian Kapicak passeren. Een aanval dwars door het midden van Diez leverde de gelijkmaker op. Artjom Piskowazkow gaf een subliem backhand tikje waardoor John Mclean de 1-1 kon maken. Na dertien minuten wist Frank Neven de 2-1 te scoren. Een duel aan de boarding werd gewonnen door Andy Kolodziejczyk en die wist Neven te vinden en die kon in de korte hoek de 2-1 maken. Het duurde tot minuut 45 toen Boet van Gestel op de powerplay vanaf de blauwe lijn met een laag en hard schot de 3-1 te maken. Diez maakte het nog spannend met de aansluitingstreffer drie minuten later eveneens op de powerplay via Marcel Kurth maar dichterbij kwamen de Duitsers niet meer.

tekst gaat verder onder de foto

#17 Boet van Gestel Foto: Facebook Liège Bulldogs

Chiefs Leuven – Unis Flyers Heerenveen 3-6

Heerenveen pakte na de eerste twintig minuten een 3-0 voorsprong. Frankie Pucci met een subtiel schot van dichtbij. Op de powerplay was het Jasper Nordemann eveneens van heel dichtbij en twee minuten later wederom Pucci met de 3-0. Met een mooie forehand backhand move wist hij de 3-0 te scoren. Maar de volgende veertig minuten waren duidelijk voor Leuven. De 1-3 werd gescoord door Grayden Gottschalk die de puck in de verre hoek plaatste. De 2-3 kwam van Dries Blockx die zijn eigen rebound achter Martijn Oosterwijk wist te tikken. De gelijkmaker volgde na een gewonnen face-off door Maksim Tsaplin waarna Grayden Gottschalk zijn tweede goal maakte. Een schot verdween in de winkelhaak net boven de schouder van goalie Martijn Oosterwijk.

Op de powerplay in minuut 48 was het Boris Kolyasnikov die half liggend de 4-3 maakte. Jacob Payette schoot door een mèlee van spelers de 5-3 binnen. En het slotakkoord was van Maksin Tsaplin die de empty netter maakte.

tekst gaat verder onder de foto

#19 Grayden Gottschalk Foto: Facebook Leuven

Heylen Vastgoed HYC – Snackpoit Eaters Limburg 2-6

Herentals mistte negen spelers. Zeven waren naar het U20 wk en twee geschorste spelers. Twee lijnen ontbraken dus. Het mocht dus geen geheim zijn dat Geleen de winst binnen haalde. Arne van Espen kon een voorzet van dichtbij binnen schuiven. Yevgen Fadyeyev kon bij een 4-op-4 in de korte hoek de 2-0 maken. Toch wist het gehavende HYC de 1-2 te maken. Roope Juhani Niskanen wist met een schot vanaf rechts te scoren. Puckverlies door HYC in de neutrale zone zorgde voor uitbraak door Tom Marx. Marx wist de 3-1 binnen te tikken.

Binnen een minuut tussen minuut 47 en 48 scoorde Geleen twee keer. Ben Duperreault en Jesse Noblesse zorgde voor de 1-5 waarna Roope Juhani Niskanen zijn tweede scoorde. Maar het laatste woord was voor Ben Duperreault die ook zijn tweede goal van de avond maakte. Dupperreault kreeg een assist op maat van Tijn Jacobs.

#44 Ben Duperreault Foto: Kurt Tops

 

 

Previous Nederland na winst op Turkijke kans op brons
Next Canadees record voor Edmonton, Vancouver verslaat Toronto