Canadees record voor Edmonton, Vancouver verslaat Toronto


Dag 98 van de NHL had twaalf wedstrijden waarbij Edmonton Oilers voor een Canadees record zorgde door voor de dertiende keer op een rij een wedstrijd te winnen. Vancouver Toronto een hak zette en Danton Heinen scoorde na 450 NHL wedstrijden zijn eerste hattrick.

LEES OOK: Sprong verliest met Detroit van Carolina, don’t touch Fleury

Buffalo Sabres -Tampa Bay Lightning 1-3

De Lightning verlengde hun winstreeks naar vijf op een rij. In periode één scoorde Nicholas Paul en Tyler Motte binnen 52 seconden van elkaar en daarmee was het verzet van de Buffels al gebroken. Brandon Hagel was met twee assists de derde bliksemschicht die voor Tampa de winst veilig stelde.

 

Philadelphia Flyers – Colorado Avalanche 4-7

De grootste sneeuwbal van de avond kwam van Colorado-center Logan O’Connor. Met zijn eerste hattrick in de NHL was hij grotendeels verantwoordelijk voor de lawine die Philadelphia vleugellam maakte. Zijn teamgenoot Nathan MacKinnon (twee goals en twee assists) was wederom in bloedvorm. Mikko Rantanen (twee goals) en goalie Alexandar Georgiev (36 saves) maakten het kwartet uitblinkers bij Colorado compleet.

 

Ottawa Senators – Winnipeg Jets 1-2 OT

Winnipeg vloog er in overtime vandoor en pakte zo de tiende overwinning in elf wedstrijden. De koploper in de NHL had in Nikolaj Ehlers de fighterpilot van de avond met zijn overtime-winner. Voor de Senators bleef er een troostpuntje over.

 

Arizona Coyotes – Nashville Predators 3-2

De bloedhonden uit Arizona brachten hun winger Clayton Keller twee keer in stelling en dat was net één bijtwond teveel voor de roofdieren uit Nashville. Die 2-0 achterstand kwamen ze niet meer te boven. Coyotes-goalie Connor Ingram keepte een puike partij met 30 saves (0.938%)

 

Boston Bruins – Montreal Canadiens 9-4

In de eerste wedstrijd na drie weken blessureleed voor Bruins-goalie Linus Ullmark ging het tegen Montreal twee periodes lang gelijk op. Na periode twee stond er een 5-4 voorsprong voor Boston op het scorebord. In periode drie zetten de beren hun klauwen dieper in het vlees van de Canadiens. Vier unanswered goals maakten een einde aan de hoop die Montreal nog had na de eerste veertig minuten hockey. De laatste treffer van Bruin-winger Danton Heinen was zijn derde. Hij behaalde daarmee zijn eerste NHL-hattrick in 450 NHL-games.

 

New Jersey Devils – Dallas Stars 2-6

De Duivels waren blijkbaar vergeten het hellevuur aan te steken in New Jersey. Dallas kon cruisend over het ijs een moddervette 6-2 zege voor de poorten van de hel wegslepen. Roope Hintz (twee goals), Wyatt Johnston (goal en assist), Ryan Sutter (twee assists) en Jason Robertson (twee assists) waren de felst fonkelende Texaanse sterren.

 

Vancouver Canucks – Toronto Maple Leafs 6-4

De Canucks consolideerden hun toppositie in de NHL met de winst in deze Canadian Thriller. Conor Garland (twee goals en een assist) en Nils Hoglander (twee goals) waren de snipers van dienst bij Vancouver. Ondanks twee waanzinnig fraaie treffers van Leafs-vedette William Nylander blijft Toronto een kwetsbaar en wispelturig team. Op deze wijze komt de wild-cardplek steeds verder onder druk te staan.

 

Louis Blues – Washington Capitals 3-0

De aanvalslijnen van Washington zitten blijkbaar zonder munitie. Blues-goalie Jordan Bennington kon met slechts achttien saves een shut-out noteren. Easy night out voor St. Louis. Blues-winger Jake Neighbours gooide in periode drie via een powerplay-goal de wedstrijd definitief in het slot.

 

Calgary Flames – Edmonton Oilers 1-3

Met deze dertiende overwinning op rij –een NHL-record voor een Canadees team– gooide Edmonton flink wat olie op het vuur  in Calgary. De pyromanen brandden vooral hun eigen sticks aan de ongrijpbare aalgladde Oilers. Zach Hyman, Ryan McLeod en Sam Gagner scoorden voor Edmonton. Oilers-doelman Stuart Skinner (26 saves, 0.963%) leverde weer een topprestatie.

 

Vegas Golden Knights – Pittsburgh Penguins 3-2

Pittsburgh zette in Vegas iets te vroeg de bloemetjes buiten. Of er tijdens de tweede intermissie bij de ijsvogels  een stel strippers, een paar kratten champagne en een roulettetafel zijn afgeleverd, is nog onduidelijk. Gezien hun slappe periode drie valt dat niet uit te sluiten. De Glitterridders schaatsten de Penguins aan alle kanten voorbij en knalden met drie onbeantwoorde treffers Pittsburgh van het ijs. Golden Boy Brendan Brisson (22 jaar) scoorde zijn eerste NHL-goal. Zijn teammaat en Russian mastermind Ivan Barbashev regisseerde de overwinning met twee assists.

 

San José Sharks – Anaheim Ducks 5-3

Alle eendjes zwemmen in het water… Niet zo handig als die zee gevuld is met bloeddorstige witte haaien. In dit duel der laagvliegers uit de NHL was San José-goalie MacKenzie Blackwood met 31 saves (0.912%) de sterkste haai in open water. Shark-center Logan Couture beleefde een memorabele avond. Na 45 (!) duels te hebben gemist door een onderlichaam-blessure stond hij eindelijk weer eens op het ijs tijdens een NHL-game. Hij luisterde zijn rentree op met een fraaie assist voor de Sharks.

 

Los Angeles Kings – New York Rangers 2-1

Na vier nederlagen mocht Rangers-doelman Igor Shesterkin vanaf de zijkant kijken hoe ook zijn stand-in goalie Jonathan Quick met New York verloor. De Kings pakten weer eens een overwinning. Quick (zestien seizoenen goalie voor LA) moest met lede ogen toezien hoe de koninklijke engelen Kevin Fiala en Quinton Byfield de punten in Californië hielden.

 

Previous Heerenveen verspeelt 3-0 voorsprong, Geleen wint bij gehavend Herentals
Next België een na laatste na nederlaag tegen Roemenië