Tilburg schiet veel maar scoort weinig tegen Herford


Tilburg Trappers speelde wedstrijd nummer 38 van de 44 in de Oberliga Nord tegen de nummer laatst Herforder Dragons. Tilburg won met 5-2 en pakt daarmee drie punten in strijd om plek twee met Essen.

LEES OOK: Tilburg Trappers wint bij Moskitos Essen in overtime

Tilburg Trappers – Herforder EV 5-2

Tilburg mist nog maar drie spelers van een lijst die ooit zeven spelers bedroeg die niet mee konden doen. Maar het zijn niet de minste. Danny Stempher, Mikko Virtanen en Wouter Sars. Ruud Leeuwesteijn verdedigde het doel. De eerste aanval van de Trappers werd nog gestopt door Herford goalie Kieren Vogel, maar bij de tweede poging was hij kansloos. Branden Gracel trok vanaf rechts voor en bij de tweede paal kwam Bjorn Borgman aanstormen en kon de puck in de korte hoek plaatsen.

Drie minuten later was het Branden Gracel die door het midden door kwam en Reno de Hondt hem met een subtiele pass vrij voor de goalie zette. Via de binnenkant van de paal was het 2-0. Maar meteen na de 2-0 werd de aansluitingstreffer gescoord. Een laat kerstcadeautje van Kilian van Gorp leverde puckbezit op voor Herford en daarna kon Dennis Gulda van heel dichtbij de treffer voor Herford scoren. Na de 2-1 werd het spel rommelig van Tilburg. Het duurde bijna tien minuten voordat Tilburg de volgende kans kreeg. D’Artagnan Joly speelde zichzelf vrij met een mooie deke maar de Herforder goalie stopte de puck. Maar een minuut later sloeg Diego Hofland wel toe. Vanuit een rebound kon Hofland op een assist van Kaid Oliver de 3-1 scoren. In de laatste twee minuten waren de kansen er voor de Dragons maar Ruud Leeuwesteijn stond op zijn post.

tekst gaat verder onder de foto

#33 Ruud Leeuwesteijn Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg was de bovenliggende partij luid en duidelijk maar het scoren liep niet van een leien dakje. In de tweede periode was de schotenverhouding 15-om-9. Een seconde nadat Herford weer compleet was na een straf kon Tilburg scoren via Ties van Soest hij haalde uit van buiten de linker face-off cirkel. Jordy Verkiel scoorde met een actie vanaf de rechterkant de 5-1. Hij schoot de puck in de verre hoek buiten het bereik van de Duitse goalie. De bench officials gaven de goal aan Noah Muller en de Deutsche Eishockey Bund gaf hem aan Kilian van Gorp maar het was echt Jordy Verkiel die hem scoorde.

Uitbouwen die score in de derde periode!

Dat had je verwacht maar het liep even anders. Herford scoorde vijf minuten voor tijd via een wrap around de 5-2 gescoord door Anton Seidel. Herford goalie Kieren Vogel stopte alle zeventien schoten van de Trappers in de derde periode. In totaal had Tilburg 49 schoten op het doel.

Samenvatting en persconferentie

uitslagen en stand
Essen – Indians 5-2
Halle – Herne 4-3
Hamm – Leipzig 4-1
Scorpions – Fuchse 5-2
Rostock – Erfurt 3-0

1. Scorpions 37-84
2. Tilburg 38-77 doelgemiddelde +42
3. Essen 37-76 doelgemiddelde +39
4. Erfurt 37-61
5. Halle 37-59
6. Indians 37-59
7. Leipzig 37-56
8. Hamm 37-54
9. Herne 37-48
10. Rostock 37-45
11. Duisburg 37-27
12. Herford 36-20

Previous NHL-Spelers nemen deel aan Olympische Winterspelen 2026 en 2030
Next Herentals walst over Mechelen heen, Leuven wint bij Diez