Detroit Red Wings: An American Original


Dit jaar speelt Daniel Sprong voor de legendarische Detroit Red Wings. De Wings zijn één van de meest succesvolle en roemruchte clubs uit de National Hockey League. Ook niet onbelangrijk:  Detroit behoort tot de zes originele teams die een kleine 100 jaar geleden de NHL begonnen. In deze editie van Face-Off Bookreview ontdek je de boeken die de magie van Detroit als Hockeytown het beste weergeven.

LEES OOK: Book review: Rising from the deep, the Seattle Kraken

Detroit Red Wings een religie?

Dat Hockey in Detroit als een religie wordt beleefd, bewijst het prachtige boek Red Wing Nation van Kevin Allen en Art Regner. Allen is een award-winnende sportjournalist en Regner heeft zijn sporen verdiend als columnist bij het reusachtige Fox Sports. Beide auteurs nemen je mee door de geschiedenis van het team. Het boek leest vlot en is toegankelijk opgezet. Na een voorwoord van legende (en huidig General Manager) Steve Yzerman ga je per tijdsperiode door de geschiedenis . Het boek begint in de jaren veertig van de vorige eeuw en eindigt bij de laatste bloeiperiode van Detroit: 2000-2010.

tekst gaat verder onder het boek cover

Red Wing Nation

The Good, the Bad and the Ugly

Voor wie wat dieper de in de ziel wil graven van deze legendarische en wereldberoemde ijshockeyclub kan uitstekend terecht bij het boek The Good, the Bad and the Ugly van Ted Kulfan. Kulfan is als sportjournalist al jaren werkzaam voor de Detroit News, het grootste mediaplatform van de stad (krant, internet, radio, socials en tv). Het boeiende van dit boek is de opzet. Kulfan start met het goede van de Wings. Van de oprichting van de NHL (het allereerste begin), de briljante show van de Russian Five in de jaren 90 tot aan de Stanley Cup in 2008, alle belangrijke hoogtepunten komen voorbij.

In datzelfde deel staan fraaie spelersportretten van spelers die nu nog de harten van de fans sneller laten slaan. Denk onder andere aan hoofdstukken over Pavel Datsyuk, Henrik Zetterberg en de spelers uit beruchte Grindline. Vervolgens komen hoofdstukken als The Bad (de Wings hebben diepe, diepe dalen gekend), The Ugly (waarin onder andere de bloedvete met Colorado Avalanche wordt besproken), The Legends (ontdek hoe krankzinnig veel superstars voor Detroit hebben gespeeld) voorbij. Een ander fraai hoofdstuk is Men in Charge, de schrijver laat je daarin zien wat er komt kijken bij het managen van zo’n grote sportvereniging. It’s a hard and tough but exciting business. Na het lezen van dit boek ken je de Wings beter dan ooit tevoren.

tekst gaat verder onder het boek cover

The good the bad and the ugly

DETROIT RED WINGS, Greatest moments and Players

Ben je vooral geïnteresseerd in de successen en de allerbeste spelers uit de geschiedenis van de club dan is DETROIT RED WINGS, Greatest moments and Players een interessant boek. Het door Stan Fischler geschreven boek biedt een fraai overzicht van de successen en de legendarische spelers tussen 1946 en 2012. Fischler is een journalistieke legende. Hij heeft meer dan vijftig(!) jaar verslag gedaan van de NHL en won vijf Emmy Awards voor zijn werk. Daarnaast heeft hij voor alle journalistieke platforms gewerkt die er zijn: van kranten, radio en tv tot aan de socials van de huidige tijd. Dat merk je bij het lezen. Het gemak waarmee hij je boeiend kan vertellen over de genialiteit van Gordie Howe uit de jaren veertig van de vorige eeuw is heel prettig.

Ook zijn enthousiasme werkt aanstekelijk als het gaat om een minder opvallende maar belangrijke speler als Kirk Maltby  die in 2002 de Stanley Cup boven zijn hoofd kan houden. Het boek is opgedeeld in vier delen. Deel één behandelt de spelers, deel twee de belangrijkste gebeurtenissen, deel drie de interessantste statistieken en deel vier de belangrijkste coaches, general managers en eigenaren.

Heb je zin om je de komende maanden eens te verdiepen in wat het huidige team van Daniel Sprong zo speciaal maakt? Deze drie Engelstalige boeken geven je alle antwoorden op die vraag. Veel leesplezier!

tekst gaat verder onder het boek cover

Detroit Red Wings Greatest moments and players

waar te koop?

Het boek Red Wing Nation is als paperback bij Amazon verkrijgbaar (ISBN: 9781629371283) en kost 9,79 euro (geleverd binnen drie werkdagen). Als ebook kost het bij Amazon 9,49 euro. Het is gratis als ebook voor KOBOplus abonnees. Bij BOL.com is het ook verkrijgbaar als E-book  (ISBN: 9781633194052) en kost 11,78 euro.

Het boek The Good, the Bad and the Ugly is als paperback bij Amazon verkrijgbaar (ISBN: 9781600782404) en kost 22,39 euro (geleverd binnen een maand). Als ebook kost het bij Amazon 9,39 euro. Het is gratis als ebook voor KOBOplus abonnees. Bij BOL.com is het ook verkrijgbaar als E-book  (ISBN: 9781617490217) en kost 11,78 euro.

Het boek DETROIT RED WINGS, Greatest moments and Players is als paperback bij Amazon verkrijgbaar (ISBN: 978-1613210642) en kost 48,39 (geleverd binnen een maand). Als ebook kost het bij Amazon 15,65 euro. Bij BOL.com is het ook verkrijgbaar als E-book  (ISBN: 9781683581598) en kost 15,65 euro.

Previous Connor McDavid domineert en wint $1 miljoen in vernieuwde All-Star Skills
Next Liège doet het met een shutout tegen Neuwied