Bloedspannende bekerfinale prooi voor HIJS Hokij Den Haag


Bekerwinnaar 2024 HIJS Hokij Foto: Jordan Martens Face-Off.nl

Op zondag 4 februari in de uitverkochte Uithof met 2100 toeschouwers speelden UltimAir HIJS Hokij Den Haag de bekerfinale tegen Snackpoint Eaters Limburg. Na een aftastende eerste periode, werd het steeds spannender in de laatste veertig minuten, waarbij uiteindelijk Den Haag aan het langste eind trok. Het was de zesde keer dat Den Haag won en de derde keer op een rij.

LEES OOK: Kick effect brengt Den Haag naar bekerfinale na winst op Heerenveen in game drie

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Snackpoint Eaters Geleen 6-4

De eerste vijf minuten was het even aftasten maar nadat Den Haag de eerste grote kans kreeg via Bartek Bison die de puck via de binnenkant paal weer terug zag komen. Was het daarna Jeffrey Melissant die een kans gestopt zag worden door Eaters goalie Jowin Ansems. Uiteindelijk wist Den Haag dan de voorsprong te pakken. Net na de powerplay was het Jeffrey Melissant die schoot en op de rebound was het de van de week teruggekeerde Chad Niddery die van dichtbij de puck over de lijn kon tikken. In de euforie van de eerste goal vergat Den Haag even te verdedigen en Lars van Sloun kon vrijstaand bij de tweede paal op assist van Ben Duperreault 26 seconden later de 1-1 maken.

In de tweede periode nam Hijs Hokij dankzij goals van Raymond van der Schuit een voorsprong van 3-1. De 2-1 maakte hij nadat een breedtepass van Jeffrey Melissant door niemand werd aangeraakt van Geleen. De 3-1 was op assist van Niddery waarbij van der Schuit vanaf links kon uithalen. Maar Eaters Limburg kwam terug met een effectieve powerplay, waarbij Yevgen Fadyayev de aansluitingstreffer maakte. Bartek Bison kon de puck het vak niet uitkrijgen na forchecking door Duperrault. En die wist Fadyayev te vinden die HIJS goalie Brett Magnus kon passeren.

Fadyayev is trouwens na de wedstrijd in de auto gestapt om met Oekraïne het Olympisch Kwalificatie Toernooi te gaan spelen in Polen. Joey Oosterveld vergrootte het verschil tot 4-2. Kay Gielen kreeg een tripping penalty toegewezen waar hij het overigens geheel niet mee eens was. En al na twaalf seconden kon Oosterveld profiteren. Hij werd niet aangevallen en kon de hoek uitzoeken. Hij koos voor de linker bovenhoek.

comeback voor Geleen in de derde periode?

Maar zoals zo vaak al dit seizoen kwam Geleen in de derde periode sterk terug. Eerst was het Arne van Espen die al snel, namelijk binnen twee minuten, de 3-4 maakte hij kreeg een leep passje van Tom Marx en met een backhand forehand move wist hij Brett Magnus om de tuin te leiden en zo de de goal te maken. Ook Yevgen Fadyayev was Magnus te slim af met een move. Hij kon vanaf de blauwe lijn opstomen en liet iedereeen de hielen zien en maakte de 4-4. Weer een comeback voor de Eaters? Voor de Eaters fans niet want de comeback boy Chad Niddery deed het vijf minuten voor tijd met een powerplay goal.

Eerst kwam de puck nog terug van de binnenkant paal en viel onder Jowin Ansems neer. Geen goal. Even later kon Lars van Slopun de puck net niet het vak uitwerken. Waarna HIJS de aanval kon afmaken. En Niddery met een backhander de 5-4 kon maken, Met de goalie van het ijs kon in de laatste minuut van Sloun de gelijkmaker scoren maar de puck ging langs de verkeerde kant van de paal. Bradley Forrest werd vastgehouden waardoor Chad Niddery zijn hattrick kon voltooien met een empty netter.

tekst gaat verder onder de video. klik op foto om video te starten van de samenvatting

#16 Chad Niddery Foto: Jordan Martens Face-Off.nl

 

 

 

Previous Liège doet het met een shutout tegen Neuwied
Next Tilburg wint ruim op bezoek bij Duisburg