Kick effect brengt Den Haag naar bekerfinale na winst op Heerenveen in game drie


Foto: Robert Bos

Wedstrijd drie was er een net zoals wedstrijd een en twee de strijd om een plaats in de bekerfinale op vier februari 2024. Den Haag en Heerenveen hebben de supporters drie spannende wedstrijden voorgeschoteld waarbij Den Haag aan het langste eind trok.

LEES OOK: Beker thriller in Heerenveen prooi voor Den Haag

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Unis Flyers Heerenveen 3-2 (Den Haag wint series 2-1)

Het was intensief meteen vanaf puck drop. En binnen drie minuten scoorde Den Haag de 1-0. Raymond van der Schuit kon in de korte hoek bij Flyers goalie Martijn Oosterwijk het minuscule gaatje vinden. Ondanks zes minuten powerplay lukte Heerenveen niet het overwicht te hebben qua schoten. De schotenverhouding in periode een was 9-om-7. In de tweede periode kwam de wedstrijd los. In minuut 23 kreeg HIJS goalie Brett Magnus een keihard schot op het masker te verwerken. Lip kapot, tand eruit. Maar na twee minuten stond hij weer op het ijs. Iets later kreeg hij wel de gelijkmaker om zijn oren. Maar daar kon Magnus niets aan doen werkelijk een prachtige onetimer van Frankie Pucci sloeg in de winkelhaak net boven de schouder in het Haagse doel.

Met nog zes minuten te gaan in de tweede periode kreeg Donovan de Zwart twee + twee minuten straf. Heerenveen mocht vier minuten op de powerplay. Jesse Barwell stond aan het eind van een mooie tic-tac-toe aanval van de Friezen. Henri Ruotsalainen naar Lowie Vreys en van Vreys naar Barwell. De euforie kon na een dikke minuut weer in de prullenbak want Joey Oosterveld wist met een strakke assist Kyle Brothers te vinden en Brothers zorgde voor de 2-2. De tweede periode was duidelijk in het voordeel van Flyers met een schotenverhouding 5-om-11.

Reguliere speeltijd, overtime of shootouts?

Beide teams waren in de laatste twintig minuten aan elkaar gewaagd. Schoten 6-om-6. Beide teams kregen een paar goede mogelijkheden maar pas vijf minuten voor tijd kon het thuisteam HIJS juichen. Jordy van Oorschot haalde uit vanaf de blauwe lijn en ook die puck eindigde in de winkelhaak. Na afloop bij de shake hands gaf Martijn Oosterwijk ook aan, aan van Oorschot met een humoristische ondertoon ‘Waarom doe je dat nou, ik zag hem helemaal niet aankomen.’ Flyers ging alles of niets spelen de laatste twee minuten met de goalie van het ijs. Het kreeg nog een mega kans. Brett Magnus werd op snelheid gepasseerd maar de speler van Heerenveen kon de puck niet in de goal schuiven. Interim coach Jasper Kick wil er zelfs niets van weten maar het “Kick effect” hielp Den Haag naar de bekerfinale.

#44 Jordy van Oorschot Foto: Robert Bos
Previous Sprong scoort, verliest met Detroit, 1000 punten John Tavares
Next Nederland verslaat China op het WK U20