Beker thriller in Heerenveen prooi voor Den Haag


Foto: Robert Bos

De tweede wedstrijd in de halve finale om de strijd Beker van Nederland werd een heuse beker thriller. Den Haag moest winnen en dat deden ze in Heerenveen. Dinsdag 12 december wedstrijd drie.

LEES OOK: Geleen herstelt zich na futloze eerste periode en verslaat Leeuwarden

Unis Flyers Heerenveen – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 4-5

Bloedspannend, thriller, nagelbijtende wedstrijd, noem het maar op alles was van toepassing. Den Haag zoals we Den Haag kennen, strijdend tot de laatste snik. En Heerenveen wat ook alles gaf, maar net tekort kwam in deze enerverende wedstrijd. In de eerste periode waren beide goalie opperbest, en de aanvallers niet zo scherp in de afwerking. Zowel Flyers Martijn Oosterwijk als HIJS Brett Magnus hielden in Thialf de brilstand op het scorebord.

Dat veranderde in de tweede periode. De aanvallers waren wat scherper. Dat resulteerde na een dikke twee minuten in de 1-0 voorsprong voor de Hagenezen. Op een breakaway stond Joey Oosterveld na een pass van Kyle Brothers vrij voor de goal en passeerde hij Martijn Oosterwijk. Lang kon Den Haag niet genieten want binnen zeven! seconden was het alweer 1-1. Puckverlies aan de boarding leverde twee spelers voor Brett Magnus op. Lars den Edel wachtte tot Magnus een move maakte en kon zo de 1-1 binnen schuiven.

Het scoren ging rustig door minuut 28. Eerst Heerenveen wat via Lennart Vosmer op 2-1 kwam. Maar ook Heerenveen kon niet lang genieten want na wat whacking and jacking in the crease wist uiteindelijk Kyle Brothers het laatste zetje te geven voor de 2-2. Net na halverwege de wedstrijd pakte Bob Gerretsen een roughing straf. Dat leverde geen goal op voor  de Hagenaars maar wel shorthanded voor Heerenveen. Lowie Vreys wist met een man minder de Flyers weer op voorsprong te zetten. Met drie spelers op een breakaway kon Vreys op assist van Lennart Vosmer de 3-2 maken. Maar nog voor het einde van de tweede periode zette Gustav Jansson HIJS op 3-3.

Laatste twee minuten deden het hem voor Den Haag

Negen minuten voor tijd was het Donovan de Zwart met de 4-3 voorsprong. Waarna Frits Doop de 4-4 maakte in speelminuut 57. Hoe de puck in het doel verdween is nog steeds een vraag maar hij telde gewoon natuurlijk. Terwijl iedereen zich opmaakte voor een overtime dacht Raymond van der Schuit daar anders over. In speelminuut 59 kreeg hij de puck van Jeffrey Melissant en met een inside out move kon hij Den Haag naar wedstrijd drie schieten. Dinsdag 12 december  do or die voor beide teams.

de samenvatting 

Previous Geleen herstelt zich na futloze eerste periode en verslaat Leeuwarden
Next Gebroeders Kolodziejczyk schieten Liège naar overwinning tegen Leuven