Geleen herstelt zich na futloze eerste periode en verslaat Leeuwarden


Foto: Robert Bos

Wedstrijd een in de halve finale om de beker van Nederland tussen Leeuwarden en Geleen werd er een met twee gezichten. Geleen had wel erg veel last in de eerste periode van de busbenen (fel Leeuwarden) maar herstelde zichzelf daarna en versloeg Leeuwarden met miniem verschil 5-4.

LEES OOK: Heerenveen verslaat Den Haag na shootouts

OG Capitals Leeuwarden – Snackpoint Eaters Limburg 4-5

In de eerste periode kreeg Geleen drie goals tegen. Als u het weet mag u het zeggen. Busbenen, onderschatting of hoe je het ook wil noemen. Na vier minuten was het in ieder geval 1-0. Perttu Ahola kwam over rechts naar binnen toe. Zijn schot kon Geleen goalie Jowin Ansems nog stoppen maar de rebound werd binnen getikt door Hessel de Jong. Nog geen dikke minuut later viel ook de 2-0. Een duel aan de boarding werd gewonnen door de Capitals waarna Joonas Huovinen met een mooie backhand pass Rastislav Veres alleen voor de Eaters goalie zette. En zo’n kans laat Veres niet onbenut. Twee minuten voor het einde van de eerste periode werd het ook nog 3-0. Joonas Huovinen kon van dichtbij de 3-0 binnen schuiven.

Geleen coach Jeffrey van Iersel nam geen halve maatregelen. Goalie Jowin Ansems mocht op de bank en Deniz Mollen moest aan de bak. Na vier minuten in de tweede periode wist Geleen dan eindelijk de muur van Capitals goalie Jorrit Vos te breken. Het was natuurlijk niet zo dat de Eaters geen kansen creëerden, maar Jorrit Vos keepte gewoon een prima wedstrijd. Een aanval opgezet door Jesse Noblesse zelf eindigde in het net van Leeuwarden. De 4-1 viel na een face-off in het aanvalsvak van Geleen. Perttu Ahola kreeg de puck in het neutrale vak en kon zo slalommen naar de goal van Deniz Mollen en die wist in de verre hoek de 4-1 op het bord te zetten. Daarna leek het alsof de Eaters wakker schrokken.

vier unanswered goals Geleen

Twee snelle goals in minuut 31 en 33 zorgde ervoor dat de achterstand verkleind werd naar 4-3. Een schot van Bradley Forrest vanaf de blauwe lijn werd door captain Lars van Sloun van richting veranderd voor de 4-2. De 4-3 viel door Akim Ramoul die links van de goal geheel vrijstaand de puck in de korte hoek binnen kon schieten. Toch kon Geleen pas de overhand nemen in de derde periode. Ben Duperreault en wederom Akim Ramoul zorgde ervoor dat vandaag Geleen de finale kan veilig stellen want Geleen nam hiermee een 1-0 voorsprong.

#91 Akim Ramoul Foto: Kurt Tops

 

Previous Edmonton verslaat Minnesota, Pittsburgh verliest van Florida
Next Beker thriller in Heerenveen prooi voor Den Haag