Edmonton verslaat Minnesota, Pittsburgh verliest van Florida


Dag 58 van de NHL had drie wedstrijden waarbij Ryan Nogent-Hopkins vier assists had in de wedstrijd tussen Edmonton en Minnesota. Goalie Jet Greaves van Columbus 41 saves maakte.

LEES OOK: Sprong assist, Ovechkin 1500 punten, L.A. haalt NHL record

Minnesota Wild -Edmonton Oilers 3-4

It’s showtime in Edmonton! Met de winst op Minnesota werd door de Oilers alweer de zesde overwinning op rij geboekt. De geoliede aanvalsmachine leverde goals van de usual suspects Leon Draisaitl (1x) en Connor McDavid (1x,  het terugkijken de moeite waard). De andere uitblinkers voor Edmonton waren Evan Bouchard (twee goals en een assist) en Ryan Nugent-Hopkins (vier assists). Voor Minnesota ontpopten goalie Marc André Fleury (36 saves) en Matt Boldy (goal en een assist) zich tot de blikvangers.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Louis Blues – Columbus Blue Jackets 2-5

De jassen uit Columbus stuurden St. Louis blauwbekkend van het ijs. Blue-Jackets-goalie Jet Greaves maakte van zijn tweede NHL-start een sublieme voorstelling: 41 saves (23 in periode drie). St. Louis moest daarnaast met lede ogen toezien hoe Yegor Chinakhov (twee goals en een assist) en Kirill Marchenko (goal en een assist) de overwinning voor de Jackets veilig stelden. Minpunt voor Columbus was het vertrek van topscorer Boone Jenner die in de tweede periode een puck van teammaat Ivan Provorov in zijn gezicht kreeg. Er was nog geen update beschikbaar over zijn verwonding. De twee treffers voor St. Louis kwamen van de stick van Robert Thomas.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Pittsburgh Penguins – Florida Panthers 1-3

De tandeloze ijsvogels zouden geen partij moeten zijn voor de gulzige carnivoren uit Florida. Toch hadden de Panthers de grootst mogelijke moeite om de Penguins uit elkaar te scheuren. Sterker nog; niet alleen Penguins-goalie Tristan Jarry (30 saves) moest alle zeilen bijzetten, ook Panther-goalie Sergei Bobrovsky had een drukke avond (26 saves). De watervlugge Penguins maakten tot diep in periode drie nog aanspraak op de winst. De emptynet-goal voor Florida aan het einde van die periode door Aleksander Barkov was echter dodelijk voor de birdies uit Pittsburgh.

 

Previous Herentals slaat toe in slotminuten tegen Mechelen
Next Geleen herstelt zich na futloze eerste periode en verslaat Leeuwarden