Sprong assist, Ovechkin 1500 punten, L.A. haalt NHL record

Dag 57 van de NHL had dertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong weer een assist kon laten noteren. Alexander Ovechkin de zestiende speler in de geschiedenis van de NHL is die de grens van 1500 punten doorbreekt. En L.A. een nieuw NHL record scherper stelt. Namelijk vanaf de start van het seizoen elf uitwedstrijden op rij winnen.

Boston Bruins – Buffalo Sabres 1-3

Na vier nederlagen op een rij versloeg Buffalo de Bruins. Sabres goalie Devon Levi maakte 29 saves. Het is de vijfde nederlaag voor de Bruins in de laatste tien wedstrijden.

Tekst gaat verder onder de YouTube video

Detroit Red Wings – San Jose Sharks 5-6 OT

Het debuut van Patrick Kane voor de Red Wings werd verstoord door de Sharks. Binnen 34 minuten stond het 4-0 voor de Wings met een assist van Daniel Sprong bij de 2-0. In een dikke tien minuten kwam Sprong tot veertien shifts. Sprong had schot op doel en een plus een. Na de 4-0 kwamen de Sharks terug tot 4-4 waarna Dylan Larkin de 5-4 maakte in minuut 54. Maar in minuut 59 was het Tomas Hertl die de gelijkmaker maakte voor San Jose en daarmee overtime afdwong. Daarin waren de Sharks weer ijzersterk en versloegen ze de Red Wings via een goal gescoord door Mikael Granlund.

Montreal Canadiens – Los Angeles Kings 0-4

Kings goalie Cam Talbot pakte alle 24 schoten van de Canadiens. Quinten Byfield scoorde twee goals waarmee de Kings het record scherper stelde met elf uitwedstrijden op een rij winnen sinds de start van het seizoen. Dat stond met tien sinds 2007 op de naam van Buffalo.

Ottawa Senators – Toronto Maple Leafs 3-4

Zijn eerste NHL goal gescoord door Jacob Bernard-Docker was niet voldoende. Ondanks 41 schoten kon Ottawa het verschil niet uitdrukken in de score. Leafs goalie Joseph Woll ging na 29 saves geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Martin Jones.

Washington Capitals – Dallas Stars 4-5 SO

Met een secondary assist haalde Capitals captain Alexander Ovechkin  punt nummer 1500.

De Stars haalden een extra punt binnen door de shootouts te winnen. Roope Hintz scoorde twee goals voor Dallas en Jason Robertson schoot de winnende shootout binnen.

New York Islanders – Columbus Blue Jackets 7-3

Vier punten voor Mathew Barzal met twee goals en twee assists. Ook Brock Boeser scoorde twee goals voor de Islanders.

Nashville Predators – Tampa Bay Lightning 5-1

Een ruime overwinning voor de Predators. Ryan McDonagh en Roman Josi hadden beide een goal en een assist.

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks 1-0

Een shutout voor Blackhawks goalie Petr Mrazek met 37 saves. Een powerplay goal was voldoende voor de winst. Die goal werd gescoord door Philipp Kurashev op assist van Connor Bedard.

Arizona Coyotes – Philadelphia Flyers 1-4

De derde overwinning op een rij voor de Flyers. Travis Konecny scoorde twee goals.

Calgary Flames – Carolina Hurricanes 3-2

In de derde periode scoorde Calgary drie unanswered goals. Waarvan de game winning goal een shorthanded goal was door Blake Coleman.

Colorado Avalanche – Winnipeg Jets 2-4

Kyle Connor scoorde twee goals. De 2-0 en 4-2.

Seattle Kraken – New Jersey Devils 1-2

De zesde nederlaag op rij voor de Kraken. Devils goalie Akira Schmid had 37 saves. De game winning goal werd gescoord door Simon Nemec. Het was zijn eerste NHL goal.

Vancouver Canucks – Minnesota Wild 2-0

Vancouver goalie Casey DeSmith stopte alle 26 schoten van Minnesota. Het werd de eerste nederlaag voor coach John Hynes van de Wild. Nils Hoglander scoorde de game winning goal voor de Canucks.