Tilburg krijgt deksel op de neus van Hamm


Voor Tilburg was het wedstrijd 23 in de Oberliga op bezoek bij Hammer Eisbären. Men kwam van een koude kermis thuis. Er werd in de laatste tien minuten verloren met 4-1. Tilburg trad aan zonder zes vaste basisspelers. Ties van Soest, Alexei Loginov, Jordy Verkiel, Mikko Virtanen, Max Hermens en goalie Ruud Leeuwesteijn.

LEES OOK: Tilburg wint met ruime cijfers op bezoek in Erfurt

Hammer Eisbären – Tilburg Trappers 4-1

Na veertig minuten was de stand 1-1 en gezien de schoten verhouding was dat meer dan terecht. Na veertig minuten had Tilburg een schot meer. 28 voor de thuisclub 29 voor de Trappers. In de eerste periode had Moritz Israel de Eisbären op 1-0 gezet. Hij kon een rebound op een schot van Benjamin Evanish onder de legguard van Trappers goalie Cedric Andree schuiven. De 1-0 viel al na vier minuten in de eerste periode. Beide teams kregen nog volop kansen in de eerste periode maar beide goalies deden hun werk verders prima.

Na een dikke vier minuten in de tweede periode was het Tilburg die de gelijkmaker binnen schoot. Een breakaway van 2-op-1 tussen Branden Gracel en Reno de Hondt eindigde in het Duitse net. De Hondt kon de puck in het lege doel tikken nadat de goalie was uitgespeeld door Gracel. Net als in periode een hielden beide goalies na de goal de netten verder droog.

Niet beloond

De laatste twintig minuten waren overduidelijk voor de Trappers. Maar liefst negentien keer kreeg Hamm goalie Daniel Filimonow een puck richting het doel geschoten. Hij was op alle pogingen de winnaar. Aan de andere kant kreeg Tilburg maar negen schoten te verwerken. Helaas moest men nog drie keer de puck uit het doel halen. Waarvan de 4-1 een empty netter was. Zowel de 2-1 als 3-1 kwamen van de stick van Thomas Zuravlev. Vooral de 3-1 was niet meer dan een lucky bounce maar die tellen ook. De empty netter werd gescoord door Benjamin Evanish. Door alweer de negende nederlaag staat Tilburg nog derde maar als de concurrenten hun inhaalwedstrijden winnen staat Tilburg op een zesde plek.

samenvatting en persconferentie

Uitslagen en stand
Essen – Herne 2-3
Indians – Duisburg 2-3 SO
Scorpions – Erfurt 3-2 SO
Rostock – Leipzig 1-2
Herford – Halle 0-6

1.Scorpions 22-50
2. Essen 21-47
3. Tilburg 23-40
4. Halle 22-38
5. Indians 21-37
6. Erfurt 21-35
7. Hamm 21-33
8. Rostock 22-30
9. Herne 21-27
10. Leipzig 21-25
11. Duisburg 21-17
12. Herford 22-8

Previous Sprong assist, Ovechkin 1500 punten, L.A. haalt NHL record
Next Heerenveen verslaat Den Haag na shootouts