Heerenveen verslaat Den Haag na shootouts


Foto: Robert Bos

De eerste wedstrijd om de halve finale in de strijd om de beker van Nederland werd gewonnen na shootouts door Heerenveen. Vandaag (zaterdag 9 december) is de tweede wedstrijd.

LEES OOK: Heerenveen wint wedstrijd drie en gaan naar finale tegen Geleen

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Unis Flyers Heerenveen 2-3 SO

Je zag nu sinds Jasper Kick aan het roer staat van HIJS Hokij het Den Haag wat de supporters gewend zijn in de Uithof. Hits, checks, afjagen en forchecking. De 2600 toeschouwers genoten. En de wedstrijd ging all the way. Pas na zeven rondes shootouts werd het verschil gemaakt. In de eerste periode was Den Haag de bovenliggende partij. De schoten verhouding was 13-om-5 en stond het terecht met 1-0 voor na de eerste periode. In speelminuut negentien wist Donovan de Zwart Flyers goalie Martijn Oosterwijk te passeren.

In de tweede periode na een vroege straf voor HIJS Joey Oosterveld wist Heerenveen gelijk te maken. Met een man meer wist Flyers Jesse Barwell de puck achter Brett Magnus te schieten. Halverwege de wedstrijd zette Bartek Bison de Hagenezen weer op voorsprong. Een paar minuten later mocht Bison het ijs verlaten na het uitwisselen van kerstadressen met Jasper Nordemann. Beide kregen namelijk een game. Ook qua schoten was de tweede periode in het Haags voordeel 13-om-9.

Vijf tegen vijf lukte het beide teams niet meer om te scoren. Tien minuten voor tijd wist Heerenveen wel toe te slaan met een 5-on-3. Een tripping penalty voor Raymond van der Schuit en een hooking voor Jeffrey Melissant bracht Heerenveen met twee man meer op het ijs. Henri Ruotsalainen wist van de geboden ruimte gretig gebruik te maken. Hij scoorde de 2-2. Dat was ook de eindstand van de reguliere speeltijd. In de laatste periode kon Flyers Ernesto Klem ook het ijs verlaten met een game penalty voor abuse of officials. Gedurende de overtime werden beide goalies Brett Magnus en Martijn Oosterwijk niet meer gepasseerd. Het duel werd beslist doordat Jesse Barwell het veertiende penaltyshot binnenschoot.

#27 Jesse Barwell Foto: Robert Bos

 

Previous Tilburg krijgt deksel op de neus van Hamm
Next Herentals slaat toe in slotminuten tegen Mechelen