Herentals slaat toe in slotminuten tegen Mechelen


Ook in België werd er gestreden in de halve finale om de strijd voor de Beker van België. Mechelen kreeg Herentals op bezoek. Mechelen had deze week een nieuw coaching duo aangesteld en een nieuwe import goalie. En afscheid genomen van Artsiom Anosov. En pas in de laatste minuten moest Mechelen het hoofd buigen in wedstrijd één. Zondag tien december spelen de mannen van Herentals en Mechelen wedstrijd twee op het Netepark.

LEES OOK: Heerenveen verslaat Den Haag na shootouts

Mechelen Golden Sharks – Heylen Vastgoed HYC 3-4

Na de eerste twintig minuten stond er een stand op het Ice Skating Center Mechelen scorebord van 1-0. Cas Staps scoorde de enige goal in de eerste periode. Staps wist tegen HYC goalie Andrew Masters te scoren. In de tweede periode wist Herentals in een tijdsbestek van anderhalve minuut rond minuut 29 twee keer de kersverse goalie Riku Christian Lindroos van de Sharks twee keer te passeren. Ben Coolen en Toon Geenen zorgde voor de 2-1 voorsprong voor HYC.

Toen in de derde periode Herentals een 3-1 voorsprong pakte door een goal van Tobi Gentry gaven er weinige nog voor dat Mechelen terug zou slaan. Maar binnen 25 seconden na de 3-1 zorgde Verners Egle voor de aansluitingstreffer. Vijf minuten later scoorde de Sharks zelfs de 3-3. Dat was tien minuten voor tijd. Sandro Bosmans haalde de trekker over voor de Sharks.

Twee straffen vlak achter elkaar voor Mechelen werd ze fataal. Cas Staps kreeg een interference call en Roberts Baranovskis een delaying off game call. Vanuit een 5-op-3 wist Emiel Goris de game winning goal te maken en zo in de best of three serie Herentals op een 1-0 voorsprong te schieten.

#20 Emiel Goris Foto: Kurt Tops
Previous Heerenveen verslaat Den Haag na shootouts
Next Edmonton verslaat Minnesota, Pittsburgh verliest van Florida