Edmonton wint voor vijfde keer op een rij, hattrick Hyman


Dag 56 van de NHL had vier wedstrijden waarbij Edmonton Oiler Zach Hyman een hattrick scoorde (zijn tweede van het seizoen), Vegas met de dad trip terugkwam van een achterstand tegen St. Louis en Evan Rodrigues van Florida een vier punten avond had.

LEES OOK: Sprong wint met Detroit van Buffalo, L.A. evenaart record Buffalo en Toronto

Florida Panthers – Dallas Stars 5-4

Man van de wedstrijd was voor de Panthers Evan Rodrigues die twee goals en twee assists had. In de derde periode scoorde Evgenii Dadonov de gelijkmaker maar 37 seconden later was het Aleksander Barkov die de Panthers weer op voorsprong schoot. En die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Tampa Bay Lightning – Pittsburgh Penguins 3-1

De zevende nederlaag in de laatste tien wedstrijden voor de Penguins. Twee powerplay goals voor de Lightning door Anthony Cirelli en Nikita Kucherov.

tekst gaat verder onder de YouTube video

St. Louis Blues – Vegas Golden Knights 3-6

De vaders zijn mee met de Golden Knights trip. Papa Eichel zat niet in het shirt van zijn zoon in de eerste periode, 3-1 voor de Blues. Daarna deed hij hem wel aan en Vegas scoorde vijf unanswered goals. Waaronder de aansluitingstreffer door zoonlief Jack Eichel.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Edmonton Oilers – Carolina Hurricanes 6-1

Zes schoten drie goals zo startte de Oilers na een weekje pauze. Na 41 seconden stond het al 2-0. Na de 3-0 kon Carolina goalie Pyotr Kochetkov terug naar de bank. Toch moest Oilers goalie Stuart Skinner 39 reddingen maken. Alleen Jordan Staal wist te scoren voor de Canes. Naast de hattrick van Hyman waren Connor McDavid en Mattias Janmark goed voor drie assists ieder.

Previous Sprong wint met Detroit van Buffalo, L.A. evenaart record Buffalo en Toronto
Next Sprong assist, Ovechkin 1500 punten, L.A. haalt NHL record