Boston verslaat Vancouver, Islanders op stoom onder Roy


Dag 113 van de NHL had zeven wedstrijden waarbij Boston Bruins captain Brad Marchand scoorde de derde snelste shorthanded goal in de NHL historie. Op de eerste plaats staat gedeeld Wayne Gretzky en Dirk Graham. Een natural hattrick voor Martin Necas van de Hurricanes. En Flyers rookie goalie Samuel Erson won al zijn veertiende wedstrijd. Het is de hoogste score van een rookie goalie dit seizoen.

LEES OOK: Winter classic 2025 Wrigley Field, Toronto verslaat Dallas

Boston Bruins – Vancouver Canucks 4-0

Deze NHL-topper kenmerkte zich door een opvallend gemakzuchtig Vancouver. De Canucks kregen in de eerste periode maar liefst twee shorthanded goals op rij tegen. Bruins Brad Marchand (zijn 397e) en Danton Heinen maakte van de penaltykill een penaltymassacre. Vancouver verprutste tot twee keer toe het puckbezit, stond erbij, keer er naar en zag twee beren goaltjes smeren. Offensief namen de Canucks ook een snipperdag: met slechts zeventien saves pakte Bostongoalie Linus Ullmark zijn eerste shut-out van het jaar. Pavel Zacha (goal en assist) en Charlie Coyle (twee assists) waren de uitblinkers voor Boston.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Florida Panthers – Washington Capitals 4-2

De roofkatten bezorgden de Capitals de zesde nederlaag op rij. Na een gestage opmars van Washington is nu de vrije val blijkbaar weer ingezet. AlfaPanther Matthew Tkachuk gidste met een goal en een assist Florida naar de overwinning. De uitslag was nog aan de zuinige kant. Dankzij een geweldige wedstrijd van Capitals-goalie Darcy Kuemper (37 saves) bleef het verschil slechts twee goals.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New Jersey Devils – Calgary Flames 3-5

In een licht ontvlambare wedstrijd legden de pyromanen uit Calgary het duivelsgebroed het vuur aan de schenen. De Devils brandden hun hoorntjes aan de vlammenwerper die Calgary-goalie Jacob Markstrom (37 saves, 0.925%) in zijn handen had. Met het in de as leggen van deze wedstrijd verpestte de Flames de terugkeer van KoningsSater Jack Hughes. De Opperduivel van New Jersey kwam zwart geblakerd van het ijs: nul assists, nul goals, vier schoten op doel en een -3. Devils-winger Ondrej Palat (twee goals) ontsnapte aan de Canadese vuurzee maar kon de brand uiteindelijk niet in zijn eentje blussen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Philadelphia Flyers – Winnipeg Jets 4-1

De Jets zijn de controle over de turbo’s helemaal kwijt. De Flyers trakteerden Winnipeg op de vijfde opeenvolgende nederlaag. Topvliegeniers voor Philadelphia waren Morgan Frost en  Travis Konecny (allebei een goal en assist en een +2). Phillie-goalie Samuel Ersson (28 saves, 0.966%) was in bloedvorm en pareerde met speels gemak de meeste raketsalvo’s van de Jets.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New York Islanders – Tampa Bay Lightning 6-2

De Patrick Roy-mentaliteit begint eindelijk te landen bij de eilandbewoners. De bliksemschichten uit Tampa verschrompelden tot vuurvliegjes die tureluurs werden getikt door de krijgers van Roy-brigade. Islanders Bo Horvat en Mathew Barzal waren met twee goals de godenzonen in deze New Yorkse galavoorstelling. De Bolts kwamen niet verder dan twintig doelpogingen. De Islanders hadden aan 26 schoten voldoende om Tampa de declasseren.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Carolina Hurricanes – Colorado Avalanche 5-2

In periode één raasde orkaan Necas door de ijshal en leek het over en uit. Martin Necas scoorde in die periode een natural hattrick voor Carolina in zijn 330e NHL-wedstrijd. 3-0 voor Carolina na een kleine zeventien minuten. Maar de weergoden waren nog niet klaar. In de laatste drie minuten bracht een lawine de spanning weer terug in de wedstrijd. Zach Parise (goal) en Samuel Girard (goal en assist) waren de verschrikkelijke sneeuwmannen uit Colorado die Carolina vlak voor de eerste pauze de bibbers bezorgden. Hurricanes Michael Bunting en Seth Jarvis bliezen met hun goals in periode twee (Bunting) en periode drie (Jarvis) het ijs weer sneeuwvrij. De punten bleven in Carolina.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Arizona Coyotes – Vegas Golden Knights 2-3

De glitterridders uit Vegas hadden in Arizona genoeg aan ruim één minuut ijshockey. Na slechts 1.17 minuten lagen de bloedhonden al op hun rug: 2-0 voor Vegas. Jonathan Marchessault en Nicholas Hague scoorden binnen 58 seconden van elkaar. Jason Zucker (goal) beet drie minuten later namens Arizona nog even terug. Chandler Stephenson (goal) bezorgde Vegas echter binnen twintig seconden weer een marge van twee goals: 3-1. Na die derde treffer werd Arizona-goalie Connor Ingram (drie tegengoals uit zes schoten) vervangen door Karel Vejmelka (28 schoten, nul tegentreffers: 1.000%).  In periode drie bracht Clayton Keller voor Arizona met de 3-2 de spanning weer helemaal terug. Maar hoe hard de Coyotes ook gromden en beten: Vegas-goalie Adin Hill gaf niets meer toe.

Previous Winter classic 2025 Wrigley Field, Toronto verslaat Dallas
Next Special teams Leipzig nekken Tilburg in caranavalsweekend