Winter classic 2025 Wrigley Field, Toronto verslaat Dallas


De aankondiging van de NHL Winter Classic 2025 tussen de Blackhawks en de Blues in het Wrigley Field (41.000 toeschouwers) is een mijlpaal voor spelers en fans. Connor Bedard, first pick in de NHL Draft van 2023, toonde zijn opwinding voor het outdoor optreden. Het wordt de zevende outdoor wedstrijd voor de Blackhawks en de derde voor de Blues. De historische rivaliteit voegt extra spanning toe. Dit evenement belooft een gedenkwaardige mix van hockeytradities en de iconische locatie van het honkbalstadion.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Dag 112 van de NHL had drie wedstrijden waarbij inmiddels Jonathan Quick de eerste keeper is geworden bij de New York Rangers. Zij versloegen Tampa met 3-1. Toronto zich herstelde van de nederlaag tegen de Islanders door in een spannnende wedstrijd Dallas te verslaan.

LEES OOK: Vegas stopt streak Edmonton, zesde shutout Tristan Jarry voor Pittsbrugh

New York Rangers – Tampa Bay Lightning 3-1

De New York Rangers versloegen de Tampa Bay Lightning met 3-1 in het Madison Square Garden. Jimmy Vesey scoorde twee keer en goale Jonathan Quick maakte 18 reddingen. Quick prees de sterke defensie van de Rangers, die de Lightning beperkten. Jonny Brodzinski scoorde ook voor de Rangers. Mikhail Sergachev van de Lightning moest worden afgevoerd op een brancard na een blessure aan zijn linkerbeen. Deze wedstrijd was de eerste voor Sergachev sinds december. Ondanks een goal van Brandon Hagel konden de Lightning hun drie opeenvolgende overwinningen niet voortzetten na de NHL All-Star break. De Rangers hebben nu een winnende reeks van drie wedstrijden. Het was Quick’s derde start op rij, maar het is nog niet bekend wie de volgende wedstrijd zal starten voor de Rangers tegen de Chicago Blackhawks volgens coach Peter Laviolette.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Toronto Maple Leafs – Dallas Stars 5-4

De Toronto Maple Leafs scoorden twee doelpunten binnen 20 seconden in de derde periode en hielden stand om de Dallas Stars met 5-4 te verslaan in de Scotiabank Arena op woensdag. William Nylander had twee doelpunten en een assist, terwijl John Tavares een doelpunt scoorde en twee assists gaf. Auston Matthews voegde een doelpunt en een assist toe. De Maple Leafs gingen 3-voor-3 op het powerplay. Evgenii Dadonov scoorde twee keer voor de Stars, maar hun zes wedstrijden durende puntenserie eindigde. Het was een intens duel met back-to-back powerplay-doelpunten van de Maple Leafs in de derde periode, waardoor ze de overwinning veiligstelden.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Chicago Blackhawks – Minnesota Wild 1-2

De Minnesota Wild versloegen de Chicago Blackhawks met 2-1 in het United Center. Marcus Foligno scoorde het beslissende doelpunt in de derde periode, terwijl Vinni Lettieri twee assists had bij zijn terugkeer na een blessure. Jacob Lucchini opende de score voor de Wild, maar de broer van Marcus Nick Foligno trok de stand gelijk voor de Blackhawks. De Blackhawks leden hun vijfde opeenvolgende nederlaag, ondanks de terugkeer van Tyler Johnson vanwege een blessure aan zijn rechtervoet. Geen succes voor Chicago na bekendmaking van de Winter Classic in 2025

Previous Vegas stopt streak Edmonton, zesde shutout Tristan Jarry voor Pittsbrugh
Next Boston verslaat Vancouver, Islanders op stoom onder Roy