Vegas stopt streak Edmonton, zesde shutout Tristan Jarry voor Pittsbrugh


Dag 111 van de NHL had acht wedstrijden waarbij Vegas Golden Knights het eerste team is wat Edmonton Oilers een nederlaag bezorgd sinds 19 december 2023. En daarmee de streak van zestien overwinning op een rij heeft gestopt. Elias Lindholm zijn debuut bij de Canucks opfleurt met twee goals en Tristan Jarry van Pittsburgh zijn zesde shutout shutout van het seizoen pakt.

LEES OOK: Toronto en Colorado verliezen bij restart NHL na All Stars

Boston Bruins – Calgary Flames 1-4

De Calgary Flames versloegen de Boston Bruins met 4-1, waarbij Andrei Kuzmenko debuteerde met een doelpunt. Jonathan Huberdeau en Nazem Kadri gaven de assists bij de aanval. Bruins-coach Jim Montgomery bekritiseerde de inzet van zijn team. Calgary’s goalie Jacob Markstrom stopte 21 schoten.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Buffalo Sabres – Dallas Stars 1-2

Dallas goalie Jake Oettinger maakte 47 reddingen voor de Dallas Stars in een 2-1 overwinning tegen de Buffalo Sabres. Matt Duchene en Sam Steel scoorden voor de Stars, die hun winnende reeks naar vier wedstrijden verlengden. Oettinger’s sterke optreden bezorgde Dallas de overwinning.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Carolina Hurricanes – Vancouver Canucks 2-3

Elias Lindholm scoorde twee powerplay-doelpunten in zijn debuut voor de Vancouver Canucks, die hun puntenreeks verlengden tot 12 wedstrijden met een 3-2 overwinning op de Carolina Hurricanes. J.T. Miller maakte het winnende doelpunt in de derde periode. Goalie Thatcher Demko maakte 22 reddingen voor de Canucks.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Florida Panthers – Philadelphia Flyers 1-2

Noah Cates scoorde het winnende doelpunt vroeg in de derde periode toen de Philadelphia Flyers een vijf wedstrijden durende verliesreeks doorbraken met een 2-1 overwinning op de Florida Panthers. Travis Konecny scoorde ook voor de Flyers, terwijl goalie Samuel Ersson twintig reddingen maakte. Carter Verhaeghe scoorde voor de Panthers, waarbij goalie Anthony Stolarz die 23 reddingen maakte.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New Jersey Devils – Colorado Avalanche 5-3

Nathan MacKinnon zag zijn puntenserie van veertien wedstrijden eindigen voor de Colorado Avalanche, die een late gelijkmaker toelieten aan John Marino in een 5-3 verlies tegen de New Jersey Devils. Jesper Bratt en Erik Haula scoorden elk een doelpunt en gaven een assist voor de Devils. Goalie Vitek Vanecek maakte 35 reddingen voor New Jersey.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Pittsburgh Penguins – Winnipeg Jets 3-0

Tristan Jarry’s 23 reddingen resulteerden in zijn zesde NHL shutout, waarmee de Pittsburgh Penguins de Winnipeg Jets met 3-0 versloegen. Kris Letang, Jeff Carter en Bryan Rust scoorden voor Pittsburgh. Sean Monahan debuteerde voor Winnipeg met één schot op doel. De Jets hebben moeite met scoren en hebben nu vier opeenvolgende nederlagen moeten slikken.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Washington Capitals – Montreal Canadiens 2-5

Nick Suzuki had twee doelpunten en een assist om de Montreal Canadiens naar een 5-2 overwinning te leiden tegen de Washington Capitals. Juraj Slafkovsky scoorde ook voor de Canadiens tweemaal. Alex Ovechkin scoorde goal 832 voor de Capitals.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers 3-1

De Vegas Golden Knights beëindigden de zestien-game win streak van de Edmonton Oilers met een 3-1 overwinning. Vegas goalie Adin Hill maakte dertig reddingen, terwijl Chandler Stephenson en William Karlsson doelpunten scoorden. Connor McDavid’s inspanningen waren niet genoeg voor de Oilers, die slechts één overwinning verwijderd waren van het evenaren van het NHL-record. Hoewel Edmonton teleurgesteld was, was een intense wedstrijd met kansen aan beide kanten, maar de Golden Knights waren uiteindelijk degenen die aan het langste eind trokken, waardoor de Oilers’ indrukwekkende reeks ten einde kwam.

Previous Toronto en Colorado verliezen bij restart NHL na All Stars
Next Winter classic 2025 Wrigley Field, Toronto verslaat Dallas