Columbus Blue Jackets ontslaan general manager Jarmo Kekäläinen


Foto: Kyle Robertson USA Today Network

De president van hockey-operations van Columbus John Davidson ontsloeg donderdagavond General Manager Jarmo Kekäläinen van de Columbus Blue Jackets.

LEES OOK: Komend weekend NHL stadium Series met twee wedstrijden

Jarmo Kekäläinen ontslagen bij Columbus Blue Jackets

Dit besluit werd genomen vanwege de teleurstellende prestaties van de Blue Jackets in de afgelopen twee seizoenen. Waarin ze dit seizoen momenteel laatste staan in de Eastern Conference. Met een score van zestien overwinningen, 26 nederlagen en tien keer verlies na overtime of shootouts. Davidson erkent de persoonlijke kwaliteiten van Kekäläinen, maar stelt dat een nieuwe manager nodig is om het team vooruit te helpen. Hij benadrukt dat het tijd is voor verandering en dat de beslissing niet lichtvaardig is genomen. De naderende NHL Trade Deadline van 8 maart speelde een belangrijke rol bij de beslissing.

Aangezien de Blue Jackets sinds 2020 geen playoff-plek meer hebben bemachtigd. Davidson verklaart dat de zoektocht naar een nieuwe algemeen manager onmiddellijk zal beginnen. Ook de eerdere coachingwisselingen binnen het team, waaronder het vertrek van John Tortorella in 2021. En het ontslag van Mike Babcock in 2023 hadden ook invloed op het ontslag. Momenteel is Pascal Vincent is de coach van het team.

tekst gaat verder onder de foto

foto: NHL.com

Onder Kekäläinen’s leiding werden verschillende opmerkelijke trades gedaan. Waaronder de ruil voor spelers als Seth Jones en Artemi Panarin, en de aquisitie van Johnny Gaudreau (wat nog geen succes is gebleken). Davidson hoopt met het onstlag en het werven van een nieuwe General Manager. De boel weer wakker te schudden bij Columbus Blue Jackets.

Previous Sprong verliest met Detroit in Vancouver, GM Columbus ontslagen
Next Tilburg wint vlak voor tijd van Erfurt in knotsgek duel