Sprong verliest met Detroit in Vancouver, GM Columbus ontslagen


Dag 120 van de NHL had twaalf wedstrijden waarbij eerder op de avond de General Manager Jarmo Kekalainen van Columbus Blue Jackets werd ontslagen.

Boston thuis verloor van Seattle, en Daniel Sprong met Detroit verloor van Vancouver met 4-1.

LEES OOK: Komend weekend NHL stadium Series met twee wedstrijden

Boston Bruins – Seattle Kraken 1-4

De octopus uit Seattle kreeg de beren in een onverwachte houdgreep. Drie onvoorstelbaar makkelijk weggegeven treffers en 36 saves van Kraken-goalie Joey Daccord (0.973%) veranderden een vroege 1-0 achterstand voor Seattle in een comfortabele 3-1 voorsprong. De 4-1 kwam via een emptynet-situatie. Niet alleen achterin faalden de Bruins opzichtig, ook voorin  misten topspelers als David Pastrnak (één goal), James van Riemsdyck en Pavel Zacha opgelegde kansen. Voor de Kraken was Matty Beniers in topvorm met een goal en twee assists.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Buffalo Sabres – Florida Panthers 0-4

Voor de roofkatten stond er buffel op het menu. De katers lieten het zich goed smaken. The biggest cat in town was goalie Anthony Stolarz. Met 45 saves (!) pakte hij een briljante shut-out. Killerpanther Carter Verhaeghe (twee goals) noteerde een +2.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New Jersey Devils – Los Angeles Kings 1-2

Met David Rittich (26 saves, 0.963%) in de goal voor LA was het voor de Devils niet mogelijk om dichterbij de wild-cardplaats voor de play-offs te kruipen. Het was echt een goalie-game: Jersey-doelman Nico Daws pakte met 27 saves een 0.931%.De Saters verlieten het ijs uiteindelijk weer met de staart tussen de poten. Een slechte generale voor de stadiumgame van dit weekeinde.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New York Rangers – Montreal Canadiens 7-4

There was magic in the air in Madison Square Garden. Aan de hand van the Wizard of New York Mika Zibanejad (goal en twee assists) rolden de Rangers de Habs van het ijs. Adam Fox (vier assists en een +4) en sniper Chris Kreider (hattrick) waren de killers voor New York.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Ottawa Senators – Anaheim Ducks 1-5

De Senatoren uit Ottawa zagen ze vliegen toen de ontketende eenden het ijs bestormden. Young Gun Mason McTavish (21 jaar, twee goals), Frank Vatrano  (goal en twee assists) en Cam Fowler (goal en twee assists) spetterden er vrolijk op los voor Anaheim.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Tampa Bay Lightning – Colorado Avalanche 6-3

De drie musketiers van dienst voor Tampa waren Nikita Kucherov (twee goals, een assist en een +4), Steven Stamkos en Braden Point (allebei een goal en een assist en een +3).

tekst gaat verder onder de YouTube video

Toronto Maple Leafs – Philadelphia Flyers 4-3 OT

De Train Grande Vitesse uit Toronto was weer eens op volle snelheid. Auston Matthews (hattrick) en William Nylander (assist en goal in overtime) braken de vleugeltjes van Philadelphia in tweeën.

tekst gaat verder onder de YouTube video

St. Louis Blues – Edmonton Oilers 6-3

Ondanks weer drie punten van regisseur Connor McDavid (drie assists) liepen de Oilers tegen een forse oorwassing aan. De Bluesbrothers uit St. Louis hadden in goalie Jordan Binnington (35 saves, 0.921%), Robert Thomas en Jake Neighbours ( allebei een goal en twee assists) hun uitblinkers. Edmonton-goalie Stuart Skinner noteerde een schamele 0.828% (29 saves). Misschien is het tijd om Jack “SOUP” Campbell terug te halen als back-up? Zijn cijfers in AHL bij Bakersfield geven daar weer aanleiding toe (0.911%).

tekst gaat verder onder de YouTube video

Chicago Blackhawks – Pittsburgh Penguins 1-4

Connor Bedard (assist en een -2) keerde na een afwezigheid van veertien wedstrijden (gebroken kaak) weer terug voor de Blackhawks. Getooid met kaakbeschermende helm kreeg Connor meteen hockeyles van Golden Veteran Sidney Crosby (twee goals en een +3). De Keizer onder de Koningspinguïns won direct de openingsface-off van de talentvolle rookie. Bedard vergat vervolgens Crosby te volgen en na veertien seconden knalde de scherpschutter uit Pittsburgh de 1-0 op het scorebord. Zo, Bedard wist weer waar hij stond: in de NHL tegen the best of the best.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Calgary Flames – San Jose Sharks 3-6

De haaien uit San José beten de spelers uit Calgary in stukken. Filip Zadina (twee goals, twee assists en een +3) en Luke Kunin (twee goals) hadden de scherpste tandjes. Sharks-goalie MacKenzie Blackwood (31 saves en 0.931%). liet maar weer eens zien dat San José met hem en Kaapo Kahkonen over twee talentvolle doelmannen beschikt.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Nashville Predators – Dallas Stars 2-9

Een negenvoudige sterrenregen daalde neer op de roofdieren uit Nashville. Dallas-youngster Wyatt Johnston was met twee goals en twee assists de beul voor Nashville. Matt Duchene (twee goals) en Ty Dellandrea (goal en twee assists en een +3) maakten de vernedering voor Nashville compleet.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Vancouver Canucks – Detroit Red Wings 4-1

De Canucks waren nog pisnijdig over het vreugdedansje van Wings-defenseman Jake Walman in hun vorige ontmoeting enkele dagen geleden. Vancouver-beul Nikita Zakarov (ja , degene die Detroit-aanvaller Lucas Raymond bijna knock-out beukte) tergde Walman na een Canucks-treffer door het dansje na te doen. De Wings lieten zich de hele wedstrijd van het kastje naar de muur schaatsen en liepen zo tegen hun tweede opeenvolgende uitnederlaag aan. In deze vorm raken ze hun wild-card snel weer kwijt. De wedstrijd zaterdag aanstaande tegen de Flames wordt een must win anders komen de Devils wellicht alsnog langszij. Daniel Sprong miste bij een 2-0 achterstand een kans voor bijna open doel. In plaats van de puck tussen knie- en heuphoogte te schieten, stuurde hij de puck strak over het ijs en daar had goalie Tyler Demko (27 saves, 0.964%) nog net een voetje liggen. Sprong kwam tot ruim veertien minuten ijstijd in zestien shifts en noteerde een minus twee.

Previous Komend weekend NHL stadium Series met twee wedstrijden
Next Columbus Blue Jackets ontslaan general manager Jarmo Kekäläinen