Den Haag verstevigd koppositie na winst in Neuwied


Er was maar een wedstrijd op zondag 11 februari in de BeNe League. Den Haag ging op bezoek in Neuwied. En ondanks het trio aan ontbrekende spelers (Jay de Ruiter, Jurryt Smid en Chad Niddery) won Den Haag met 3-2 van de Beren uit Neuwied.

LEES OOK: Heerenveen verslaat Geleen met 4-1, thuisvoordeel Eaters halve finale landskampioenschap

EC Die Bären 2016 e.V. Neuwied – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 2-3

Onder leiding van Manitas Demelinne als hoofdcoachDe match begon met kansen aan beide kanten, maar het was Ultimair Hijs Hokij dat als eerste toesloeg laat in de eerste periode. Na zestien minuten wist Bartek Bison te scoren na een uitbraak van Jordy van Oorschot.

Een dikke minuut later was het Raymond van der Schuit die op een strakke assist van Jeffrey Melissant de 2-0 kon scoren. In de laatste minuut van de eerste periode scoorde Bartek Bison zijn tweede van de avond. Het was wederom van Oorschot met de uitbraak en het afmaken was van Bison. En de derde goal was ook nog shorthanded aangezien Joy Turpijn in de strafbank zat.

In de tweede periode bleef HIJS Hokij de druk opvoeren, maar slaagde er niet in om hun voorsprong verder uit te bouwen. Neuwied was bij vlagen ook gevaarlijk, maar het duurde tot in de derde periode dat ze erin slaagden om een doelpunt te scoren. In minuut 53 was het dan Jeff Smith die toesloeg twaalf seconden na een powerplay van Neuwied. Smith wist dan uiteindelijk Brett Magnus te passeren die een hele goede wedstrijd speelde en ook beloond werd door Neuwied met een vaatje bier als Man of the Match. Tweeëneenhalve minuut voor tijd kon Xaver Hochstrasser op een rebound op een schot van Juuso Rajala ‘Das Anschlusstor’ maken. Het werd nog even billenknijpen maar uiteindelijk nam Den Haag de drie punten mee naar huis en liep verder uit op de concurrentie als koploper in de BeNe League.

tekst gaat verder onder de YouTube video van de persconferentie na de wedstrijd

de stand per 12-02-2024

 

Previous Goal nummer veertien voor Sprong, NHL record Ovechkin
Next Vancouver en St. Louis winnen op Super Bowl Sunday