Heerenveen verslaat Geleen met 4-1, thuisvoordeel Eaters halve finale landskampioenschap


Vrijdagavond 9 februari speelde Heerenveen een niet zo’n goede wedstrijd op bezoek in Den Haag, maar men herstelde zich goed toen een dag op de 10e februari Geleen op bezoek kwam.

LEES OOK: Strategisch plan Herentals laat Liège kansloos in Frozen Final

Unis Flyers Heerenveen – Snackpoint Eaters Limburg 4-1

De wedstrijd tussen Geleen en Heerenveen was een belangrijk duel in verband met het thuisvoordeel in de halve finale om het Nederlands kampioenschap. Geleen trad aan zonder Luca Heutmekers, Mitch Koumans en Yevgen Fadeyey, die in Polen speelt voor het OKT. Een too many men penalty al vroeg in de eerste periode voor Geleen. Leverde de eerste powerplay op voor Heerenveen. En de Friezen wisten daar meteen van te profiteren. Een schot van Tijs Vreys werd van richting veranderd door een Limburgse verdediger. Zodat Eaters goalie Jowin Ansems kansloos was en dat leverde de voorsprong op voor de Flyers.

Aan het begin van de tweede periode kostte een delay of game penalty voor Bradley Forrest van de Eaters wederom een goal. Frank Pucci draaide op de powerplay naar binnen en Eaters goalie Ansems zag de puck nooit aankomen aangezien zijn gezichtsveld werd geblokt door Jasper Nordemann. Een goal voor Geleen gescoord in de eerste minuut van de derde periode door Akim Ramoul zorgde voor spanning. En het werd nog spannender toen Jasper Nordemann een dikke minuut voor tijd de strafbank in mocht. Goalie eraf en vol voor de gelijkmaker gaan werd een ander verhaal. Want twee keer een empty netter van Henri Ruotsalainen betekende de 4-1 eindstand. Daarme behield Geleen het thuisvoordeel in de halve finale. Zodat op 28 februari bepaald gaat worden wie er op 3 maart in de Uithof gaat strijden om het landskampioenschap van Nederland.

Previous Strategisch plan Herentals laat Liège kansloos in Frozen Final
Next Goal nummer veertien voor Sprong, NHL record Ovechkin