Vancouver en St. Louis winnen op Super Bowl Sunday


Dag 116 van de NHL had maar twee wedstrijden in verband met de Super Bowl. J.T. Miller scoorde in overtime de game winner voor Vancouver en Torey Krug gaf vijf assists voor St. Louis Blues. Voor de niet American Football fans. Kansas City won de super bowl door met 25-22 San Fransisco te verslaan.

LEES OOK: Goal nummer veertien voor Sprong, NHL record Ovechkin

Montreal Canadiens – St. Louis Blues 2-7

De St. Louis Blues behaalden een overtuigende 7-2 overwinning op de Montreal Canadiens, met Torey Krug als uitblinker met vijf assists, een franchise record voor de Blues. Jordan Kyrou scoorde tweemaal en Robert Thomas had een doelpunt en drie assists. Doelman Jordan Binnington maakte dertig reddingen voor St. Louis. De Blues pakte hun zevende overwinning in acht wedstrijden. Drie powerplay goals van de Blues droeg bij aan de overwinning, terwijl Montreal’s penalty kill tekortschoot. Alexey Toropchenko opende de score al na 25 seconden. Montreal verloor voor de zesde keer in tien wedstrijden.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Washington Capitals – Vancouver Canucks 2-3 OT

J.T. Miller scoorde met 4,8 seconden resterend in overtime om de Vancouver Canucks een 3-2 overwinning te bezorgen op de Washington Capitals. Miller scoorde aan de blockerzijde vanuit de rechtercirkel na een pass van Connor McMichael. Canucks Conor Garland en Nils Hoglander vonden ook het net, terwijl Thatcher Demko 31 reddingen maakte voor Vancouver. Ondanks back-to-back wedstrijden toonde Vancouver weer veerkracht van het terugkomen van een achterstand. Voor de Capitals scoorde Alex Ovechkin punten in vijf wedstrijden op en rij. Washington verloor voor de zevende keer in historie op Super Bowl Sunday.

Previous Den Haag verstevigd koppositie na winst in Neuwied
Next Rangers shutout Flames, Alex Pietrangelo speelt duizendste NHL wedstrijd