Rangers shutout Flames, Alex Pietrangelo speelt duizendste NHL wedstrijd


Dag 117 van de NHL had vier wedstrijden waarbij Golden Knight Alex Pietrangelo zijn duizendste wedstrijd speelde. Igor Shesterkin voor de Rangers zijn eerste shutout van het seizoen pakte. En Minnesota het feestje van Pietrangelo verpeste door te winnen in Vegas.

LEES OOK: Vancouver en St. Louis winnen op Super Bowl Sunday

New Jersey Devils – Seattle Kraken 3-1

De New Jersey Devils wonnen met 3-1 van de Seattle Kraken, waarbij Jack Hughes uitblonk met een goal en een assist. Tevens keerde goalie Nico Daws terug in het doel na een blessure met 27 reddingen. De Kraken, die hun zesde opeenvolgende uitnederlaag leden. Konden slechts één doelpunt scoren dankzij Will Borgen, terwijl doelman Joey Daccord 34 reddingen maakte. Tyler Toffoli opende de score voor de Devils met een powerplaygoal. Dawson Mercer scoorde de derde goal voor de Duivels.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New York Rangers – Calgary Flames 2-0

Igor Shesterkin maakte 30 reddingen voor zijn eerste shutout van het seizoen, waarmee de New York Rangers hun vijfde opeenvolgende overwinning behaalden, 2-0 tegen de Calgary Flames in Madison Square Garden. Shesterkin’s twaalfde carrière shutout kwam na zijn laatste op 8 april 2023. “Eerlijk gezegd voelde ik me de hele avond geweldig, vanaf de eerste face-off tot het einde,” zei Shesterkin na de wedstrijd. Will Cuylle opende de score voor de Rangers. Tenslotte was het Jimmy Vesey met de empty netter. Ondanks goed keeperswerk van Flames-doelman Jacob Markstrom, die 29 reddingen maakte, slaagde Calgary er niet in om te scoren.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Philadelphia Flyers – Arizona Coyotes 5-3

Scott Laughton scoorde de beslissende goal en had een assist voor de Philadelphia Flyers, die zich langs de Arizona Coyotes knokten voor hun vierde opeenvolgende overwinning, Het werd 5-3 in het Wells Fargo Center. Laughton bracht vervolgens de Flyers op een 4-3 voorsprong, Hij scoorde op een wraparound nadat Matt Dumba vier minuten in de ‘Sin Bin’ had gekregen voor high sticking. Laughton’s doelpunt kwam nadat Jamie Drysdale de stand op 3-3 bracht na 46 minuten.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Vegas Golden Knights – Minnesota Wild 3-5

Matt Boldy had een goal en twee assists voor Minnesota in een 5-3 overwinning tegen de Vegas in de T-Mobile Arena. Joel Eriksson Ek scoorde tweemaal waaronder een empty netter. Bovendien hadden Kirill Kaprizov, Brock Faber en Ryan Hartman elk twee assists voor Minnesota dat nog niet verloren heeft na de All-Star break. Wild goalie Filip Gustavsson maakte 27 reddingen. Vegas Alex Pietrangelo had twee assists in zijn duizendste NHL-wedstrijd. Golden Knight goalie Adin Hill maakte 24 reddingen. En dat was niet genoeg tegen de power van de wilde spelers uit Minnesota.

Previous Vancouver en St. Louis winnen op Super Bowl Sunday
Next Sprong assist, McDavid zes assists, Brad Marchand 1000 NHL wedstrijden