Sprong assist, McDavid zes assists, Brad Marchand 1000 NHL wedstrijden


Dag 118 van de NHL had elf wedstrijden waarbij Daniel Sprong een assist had op een powerplay goal. Na veertig minuten stond het 3-3 tussen Edmonton en Detroit. Twintig minuten later was het 8-4. Connor McDavid had zes assists en is de vier snelste speler ooit in de NHL die 600 assists gaf.


Brad Marchand captain van de Bruins speelde zijn duizendste wedstrijd en gaf twee assists.

LEES OOK: Rangers shutout Flames, Alex Pietrangelo speelt duizendste NHL wedstrijd 

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 2-3 SO

Brad Marchand vierde zijn duizendste NHL-wedstrijd met twee assists, maar kon niet voorkomen dat de Boston Bruins met 3-2 verloren van de Tampa Bay Lightning. Marchand is de achtste speler die dit aantal wedstrijden voor de Bruins heeft gespeeld. En staat op de vijfde plaats wat betreft meeste punten in de franchisegeschiedenis. Ondanks een sterk optreden van de Bruins, bezegelde Brayden Point de overwinning voor de Lightning in de shootout. Nikita Kucherov en Erik Cernak scoorden voor de Lightning, terwijl Charlie McAvoy en James van Riemsdyk voor de Bruins de twee goals scoorden. Boston kon niet profiteren van de powerplay dat bleef steken op nul uit zes.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Buffalo Sabres – Los Angeles Kings 7-0

In een overtuigende 7-0 overwinning tegen de Los Angeles Kings was goalie Ukko-Pekka Luukkonen de held voor de Buffalo Sabres met 33 reddingen, waarmee hij zijn vierde shutout van het seizoen behaalde. De meeste voor een Sabres-doelman sinds Ryan Miller in 2011-2012. Jordan Greenway en JJ Peterka leidden de aanval voor de Sabres, die twee doelpunten en een assist. Alex Tuch, Rasmus Dahlin en Jacob Bryson leverden ook belangrijke bijdragen aan de overwinning met elk een doelpunt en een assist. Voor de Kings was het een teleurstellende wedstrijd, waarbij goalie David Rittich vijf goals incasseerde voordat hij werd vervangen door Cam Talbot. De Sabres domineerden vanaf het begin, waarbij ze een vroege voorsprong namen en de druk op de Kings bleven opvoeren.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Montreal Canadiens – Anaheim Ducks 5-0

Juraj Slafkovsky haalde voor het eerst een drie punten wedstrijd. Met een doelpunt en twee assists, terwijl de Montreal Canadiens de Anaheim Ducks met 5-0 versloegen in het Bell Centre. Slafkovsky, de nummer een keuze in de NHL Draft van 2022, speelde in zijn 92e carrièrewedstrijd en had het geluk zijn vader vanuit de tribunes toe te kunnen kijken. Nick Suzuki voegde twee doelpunten en een assist toe, terwijl Cayden Primeau maar dertien reddingen hoefde te maken voor zijn eerste NHL shutout. Voor de Ducks was het een teleurstellende wedstrijd, waarin goalie Lukas Dostal 33 reddingen maakte.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Ottawa Senators – Columbus Blue Jackets 6-3

Brady Tkachuk scoorde een hattrick en bracht zo de Ottawa Senators naar hun seizoenshoogste vierde opeenvolgende overwinning. Met een 6-3 overwinning tegen de Columbus Blue Jackets in het Canadian Tire Centre. Tkachuk, de aanvoerder van Ottawa, voltooide zijn tweede NHL-hattrick. Claude Giroux scoorde een goal en had twee assists.  Anton Forsberg maakte 37 reddingen in zijn terugkeer na een blessure, terwijl de Senators slechts 12 aanvallers en 5 verdedigers opstelden vanwege de salary cap. Ondanks een sterk optreden van Columbus, met doelpunten van Dmitri Voronkov, Boone Jenner en Jack Roslovic, waren de Blue Jackets niet opgewassen tegen de Senators.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Toronto Maple Leafs – St. Louis Blues 4-1

Bobby McMann maakte zijn eerste NHL-hattrick voor de Toronto Maple Leafs in een 4-1 overwinning tegen de St. Louis Blues. McMann, die eigenlijk healthy scratch was, kreeg pas een paar uur voor de wedstrijd te horen dat hij zou spelen in verband met blessures van John Tavares en Mitchell Marner. Hij voltooide de hattrick door de puck vanuit zijn eigen zone vanaf de boarding in een lege doel te schieten. William Nylander scoorde ook voor de Maple Leafs, terwijl Ilya Samsonov veertien reddingen maakte. Alexey Toropchenko scoorde voor de Blues. Toronto speelde zonder Morgan Reilly die voor een crosscheck to the head vijf wedstrijden schrosing kreeg opgelegd.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Washington Capitals – Colorado Avalanche 3-6

Alex Ovechkin scoorde in zijn zesde opeenvolgende wedstrijd voor de Washington Capitals in een 6-3 verlies tegen de Colorado Avalanche in de Capital One Arena. Ovechkin bracht de Capitals terug tot 4-3 in de derde periode met een powerplay-doelpunt. Artturi Lehkonen had twee doelpunten en twee assists voor de Avalanche, die een reeks van vier nederlagen op een rei beëindigden. Charlie Lindgren maakte 31 reddingen voor de Capitals.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New York Islanders – Seattle Kraken 1-2 SO

Philipp Grubauer maakte 26 reddingen en stopte alle drie de pogingen in de shootout, waardoor de Seattle Kraken een reeks van drie opeenvolgende nederlagen beëindigden met een 2-1 overwinning tegen de New York Islanders in de UBS Arena. Matty Beniers scoorde de enige goal in reguliere speeltijd tijd voor de Kraken, terwijl Tomas Tatar de winnende shootout scoorde. Kyle Palmieri scoorde de enige goal voor de Islanders.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Dallas Stars – Carolina Hurricanes 4-2

Jason Robertson speelde een cruciale rol in de 4-2 overwinning van de Dallas Stars op de Carolina Hurricanes door een goal en een assist te leveren. Dallas goalie Jake Oettinger, die 32 reddingen maakte hielp ook mee aan de winst. De goals van de Hurricanes werden gescoord door Jesper Fast en Jordan Staal.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Nashville Predators – New Jersey Devils 2-4

De New Jersey Devils keerden een achterstand om en versloegen de Nashville Predators met 4-2, dankzij twee doelpunten van Nico Hischier in de derde periode. Hischier en Timo Meier waren de scoorders voor de Devils, terwijl goalie Nico Daws dertig reddingen maakte. New Jersey blijft strijden om een play-off plek, terwijl Nashville teleurgesteld is na hun vierde verlies in vijf wedstrijden.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Chicago Blackhawks – Vancouver Canucks 2-4

De Vancouver Canucks versloegen de Chicago Blackhawks met 4-2, dankzij twee doelpunten van Conor Garland en Dakota Joshua die een goal en twee assists had. Petr Mrazek had 34 reddingen voor de Blackhawks, maar  Mrazek kon niet voorkomen dat ze hun zevende opeenvolgende nederlaag leden. Garland opende de score op een fraaie pass van Joshua, waarna hij nog een keer scoorde via een van richting veranderd schot. Tyler Johnson bracht de Blackhawks terug tot 2-1 met een powerplay goal, maar Nils Hoglander en Dakota Joshua vergrootten de voorsprong van de Canucks.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Edmonton Oilers – Detroit Red Wings 8-4

De Edmonton Oilers behaalden een overtuigende 8-4 overwinning op de Detroit Red Wings. Ryan Nugent-Hopkins speelde ook een belangrijke rol met twee goals en een assist, terwijl Evan Bouchard een goal en twee assists toevoegde aan de overwinning van de Oilers. Maar de beste man was natuurlijk Connor McDavid met zes assists. Vooral zijn assist bij de 7-3 van Evander Kane is weer een highlight reel. Na veertig minuten was er bij de supporters van de Oilers nou niet het besef dat dit varkentje even gewassen ging worden. Want Detroit was toen nog gewoon de betere ploeg. De overwinning betekende de achttiende overwinning in de afgelopen twintig wedstrijden voor de Oilers.

Daniel Sprong die een assist bij de 2-2 had twee schoten op doel. Zeventien shifts en 14:10 ijstijd. Hij was minus twee. Bij de goal kreeg Sprong nog wel de stick van Joe Veleno tegen zijn gezicht aan. Goalie Ville Husso die na zeven weken weer op het ijs stond na een blessure ging na de 1-0 van Leon Draisaitl weer met een blessure van het ijs af en Alex Lyon kreeg daarna nog zeven goals tegen.

 

Previous Rangers shutout Flames, Alex Pietrangelo speelt duizendste NHL wedstrijd
Next Florida wint in Pittsburgh, shutout Connor Hellebuyck voor de Jets