Florida wint in Pittsburgh, shutout Connor Hellebuyck voor de Jets


Dag 119 van de NHL had drie wedstrijden. Maar eerst het nieuws vanuit Philadelphia waar Sean Couturier gisteren benoemd werd tot de twintigste captain in de geschiedenis van de Flyers. Volgend op Claude Giroux’s vertrek naar Florida Panthers in 2022. Couturier, 31 jaar oud, beschouwt het als een grote eer om deze rol op zich te nemen voor zijn team en de stad Philadelphia. Coach John Tortorella prees Couturier’s leiderschap en professionaliteit, terwijl General Manager Daniel Briere zijn evolutie als speler en leider benadrukte. Travis Konecny is de plaatsvervangend captain. Nu zijn er nog vier teams zonder een captain. Anaheim Ducks, Arizona Coyotes, Chicago Blackhawks en Seattle Kraken.

LEES OOK: Sprong assist, McDavid zes assists, Brad Marchand 1000 NHL wedstrijden

Pittsburgh Penguins – Florida Panthers 2-5

De Florida Panthers behaalden een ruime 5-2 overwinning tegen de Pittsburgh Penguins in de PPG Paints Arena. Matthew Tkachuk had een goal en twee assists, waarmee hij zijn totaal naar 37 punten (13G, 24A) in 21 wedstrijden sinds 23 december bracht. Anton Lundell scoorde tweemaal voor de Panthers, die nu drie wedstrijden op rij hebben gewonnen. En zeven van hun laatste acht. De Penguins leden hun derde opeenvolgende nederlaag. Een vroeg doelpunt van Rickard Rakell voor de Penguins werd geannuleerd na een challenge van de Panthers. De Panthers scoorden vervolgens twee goals binnen 34 seconden. Waarmee ze een 2-0 voorsprong namen. Ondanks een korte opleving in de tweede periode, waarin Bryan Rust de Penguins tot 4-1 terugbracht, konden de Penguins de voorsprong van de Panthers niet meer in gevaar brengen. Rookie John Ludvig scoorde zijn eerste NHL-goal na 21 wedstrijden voor de Pens.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Winnipeg Jets – San Jose Sharks 1-0

Winnipeg Jets versloegen met een 1-0 overwinning de San Jose Sharks in het Canada Life Centre. Connor Hellebuyck pakte zijn derde shutout van het seizoen, zijn 35e in totaal in de NHL. Hellebuyck hoefde maar zeventien schoten te stoppen.  Morgan Barron scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd voor de Jets in de eerste periode, waarmee hij zijn totaal naar negen doelpunten dit seizoen bracht. Met deze overwinning hebben de Jets nu twee opeenvolgende overwinningen behaald, na een reeks van vijf opeenvolgende nederlagen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Arizona Coyotes – Minnesota Wild 1-3

De Minnesota Wild verlengden hun win streak naar vier wedstrijden met een 3-1 overwinning op bezoek bij de Arizona Coyotes in de Mullett Arena. Matt Boldy en Joel Eriksson Ek droegen elk bij met een goal en een assist, terwijl Marc-Andre Fleury 25 reddingen maakte voor de Wild. Voor de Coyotes was het een teleurstellende zevende opeenvolgende nederlaag, ondanks het doelpunt van Logan Cooley en de reddingen van goalie Connor Ingram, die gedurende twee periodes 28 reddingen maakte voordat hij geblesseerd raakte. En vervangen werd door Karel Vejmelka die in de derde periode nog vijftien reddingen moest maken.

Previous Sprong assist, McDavid zes assists, Brad Marchand 1000 NHL wedstrijden
Next Komend weekend NHL stadium Series met twee wedstrijden