Sprong scoort, Detroit wint in overtime van Chicago, Kucherov 100 punten


iDag 130 van de NHL had zeven wedstrijden waarbij Daniel Sprong goal nummer zestien scoorde bij de overtime winst tegen Chicago. Waar home town boy Patrick Kane in overtime de winnende maakte voor Detroit. Tampa’s Nikita Kucherov de eerste speler dit seizoen is die de 100 punten behaalde.

LEES OOK: Sprong assist bij winst Detroit, Vancouver weer koploper na winst op Boston

New Jersey Devils – Tampa Bay Lightning 1-4

Nikita Kucherov blonk uit met een goal en drie assists, waarmee hij de eerste speler van het seizoen werd die de 100-punten grens bereikte. Tampa Bay versloeg de New Jersey Devils met 4-1, dankzij goals van Brandon Hagel, Brayden Point en Victor Hedman. Voor de Lightning was het een cruciale overwinning na drie opeenvolgende nederlagen. Tyler Toffoli scoorde voor de Devils, maar kon het tij niet keren.

tekst gaat verder onder de video

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 7-6

Sidney Crosby scoorde een goal en leverde drie assists, waarmee hij de Pittsburgh Penguins hielp om de Philadelphia Flyers met 7-6 te verslaan in de PPG Paints Arena. Bryan Rust had twee doelpunten en een assist voordat hij halverwege de derde periode geblesseerd raakte, Rickard Rakell had een goal en twee assists, en Drew O’Connor scoorde in zijn derde opeenvolgende wedstrijd voor de Penguins, die nu twee wedstrijden op rij hebben gewonnen. Tristan Jarry maakte 16 reddingen. Voor de Flyers blonk Tyson Foerster uit met twee goals en een assist, terwijl Travis Sanheim tweemaal scoorde en Scott Laughton een goal en twee assists had. Flyers goalie Cal Petersen maakte 25 reddingen.

tekst gaat verder onder de video

Buffalo Sabres – Carolina Hurricanes 3-2 SO

De wedstrijd tussen Buffalo Sabres en Carolina Hurricanes was een close game. Waarbij de Sabres uiteindelijk een 3-2 overwinning behaalden in een shootout. Sabres Ukko-Pekka Luukkonen’s uitstekende optreden in de goal met dertig reddingen en het stoppen van alle vier de shootout-pogingen werden uiteindelijk beloond. Casey Mittelstadt, scoorde de beslissende goal. Jeff Skinner en Owen Power scoorden ook voor de Sabres.

tekst gaat verder onder de video’s

Columbus Blue Jackets – New York Rangers 4-2

Elvis Merzlikins maakte 38 reddingen en Columbus Blue Jackets beëindigden de tien game winning streak van New York Rangers. Met een 4-2 overwinning in Nationwide Arena. De Rangers eindigde één overwinning tekort om een franchise-record te vestigen. Dmitri Voronkov, Kirill Marchenko en Jack Roslovic hadden elk een goal en een assist voor de Blue Jackets. Die vier van hun laatste zes wedstrijden hadden verloren. Johnny Gaudreau had twee assists.

tekst gaat verder onder de video’s

Chicago Blackhawks – Detroit Red Wings 2-3 OT

In een meeslepende wedstrijd tussen Detroit Red Wings en Chicago Blackhawks in het United Center, eindigden de Red Wings uiteindelijk als overwinnaars met een 3-2 overwinning. Afgedwongen door een spectaculair doelpunt van Patrick Kane in overtime. De avond was doordrenkt van emoties, aangezien Kane terugkeerde naar Chicago voor het eerst sinds zijn vertrek naar de New York Rangers in 2023. Na zestien seizoenen bij de Blackhawks te hebben gespeeld, met drie Stanley Cup-overwinningen.

Kane’s winnende goal in overtime was een kers op de taart na een avond vol eerbetoon en herinneringen aan zijn tijd bij de Blackhawks. Naast Kane’s heroïsche optreden waren de goals van Daniel Sprong en Alex DeBrincat ook belangrijk. Sprong had een dikke tien minuten ijstijd. En had een schot op doel. Voorafgaand aan de wedstrijd werd ook de ceremonie gehouden voor het nummer zeven van Chris Chelios wat het plafond in ging.

tekst gaat verder onder de video’s

Winnipeg Jets – Arizona Coyotes 4-3 OT

In de wedstrijd tussen Winnipeg Jets en Arizona Coyotes, behaalden de Jets een 4-3 overwinning in overtime. Kyle Connor was de held van de avond met zijn tweede goal, slechts 33 seconden in de extra tijd. Mark Scheifele en Gabriel Vilardi droegen ook bij aan de winst met elk een goal en assists. De Coyotes, die hun twaalfde opeenvolgende nederlaag leden, zagen Nick Schmaltz tweemaal scoren.

tekst gaat verder onder de video

Anaheim Ducks – Nashville Predators 2-4

Filip Forsberg speelde een sleutelrol in de vijfde opeenvolgende overwinning van Nashville Predators. Een 4-2 zege tegen Anaheim Ducks in het Honda Center. Forsberg scoorde een goal en gaf een assist. Ook Roman Josi, Michael McCarron en Gustav Nyquist vonden het net voor de Predators, terwijl Dante Fabbro twee assists leverde. Goalie Kevin Lankinen stond sterk met 29 reddingen. Brett Leason en Isac Lundestrom scoorden voor de Ducks, die nu drie opeenvolgende nederlagen hebben geleden. Ondanks 25 reddingen van goalie Lukas Dostal kon Anaheim de aanvallende dreiging van Nashville niet stoppen.

Previous Heerenveen en Geleen eindigen voorlopig 5 en 6 na nederlagen
Next Oilers verslaan Kings, Kraken wint na shootouts van de Bruins