Oilers verslaan Kings, Kraken wint na shootouts van de Bruins


Dag 131 van de NHL had vier wedstrijden waarbij de Oilers na drie nederlagen op een rij weer eens wonnen. De Islanders deden het in overtime en de Kraken versloegen de Bruins met shootouts.

LEES OOK: Sprong scoort, Detroit wint in overtime van Chicago, Kucherov 100 punten

Washington Capitals – Ottawa Senators 6-3

In Washington maakte Hendrix Lapierre een opmerkelijke rentree op het ijs na meer dan een maand afwezigheid. Met twee goals schoot Lapierre de Caps naar een 6-3 overwinning op Ottawa Senators. Lapierre, die voor het laatst speelde op 18 januari, scoorde twee opeenvolgende goals in de tweede periode, waardoor Washington een solide 6-3 voorsprong kreeg. Aliaksei Protas droeg ook bij aan de overwinning met een goal en twee assists, terwijl Beck Malenstyn een goal en een assist toevoegde. De Capitals verlengden hun point streak naar vijf wedstrijden. Senators goalie Anton Forsberg werd na vier goals in de eerste periode vervangen door Joonas Korpisalo. 

tekst gaat verder onder de video

Dallas Stars – New York Islanders 2-3 OT

Bo Horvat scoorde in de derde minuut van de overtime en New York Islanders versloegen Dallas Stars met 3-2 in het American Airlines Center. Horvat scoorde met een one-timer geschoten vanaf de ruimte tussen de twee face-offs cirkels. Na een pass van Mathew Barzal. Ryan Pulock had een goal en een assist, en Kyle MacLean scoorde ook voor de Islanders. Logan Stankoven scoorde zijn eerste NHL-goal en voegde een assist toe voor de Stars, terwijl Matt Duchene ook op de scoresheet kwam. Scott Wedgewood maakte 25 reddingen voor de Stars, terwijl Ilya Sorokin er dertig maakte voor de Islanders.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 4-2

Weer kwamen de Oilers met 1-0 achter vroeg in de eerste periode door een goal van Trevor Moore maar 24 seconden voor de eerste break was het Connor McDavid die dreigde met een schot waardoor Kings goalie “Big Save’ Dave Rittich te laat naar de hoek ging om het schot van Zach Hyman te stoppen. Want in plaats van te schieten passte McDavid op Hyman. De Kings kwamen weer op voorsprong door een goal van Alex Laferriere na een mooie uitgespeelde aanval. Maar op de powerplay was het Leon Draisaitl die een pass van Evan Bouchard van richting veranderde. In de derde periode was het al na anderhalve minuut een vlammend schot vanaf de blauwe lijn van Bouchard die als een granaat binnen sloeg voor de 3-2. Vier minuten voor tijd was het Ryan Nugent-Hopkins die scoorde via de five hole. Los Angeles kreeg de meeste kansen maar Oilers goalie Stuart Skinner haalde weer een uitstekend nivo. Hij stopte 38 schoten en haalde een save percentage van .950.

tekst gaat verder onder de video

Seattle Kraken – Boston Bruins 4-3 SO

Philipp Grubauer leverde een prima prestatie door 29 schoten te stoppen en vervolgens alle drie de shootouts ook nog eens te elimineren. Waardoor Seattle Kraken Boston Bruins met 4-3 versloegen in het Climate Pledge Arena. Voor de Kraken waren het Jordan Eberle, Vince Dunn en Oliver Bjorkstrand die scoorden. Aan de kant van de Bruins zorgde David Pastrnak voor de meeste actie, met twee goals en een assist, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg. Linus Ullmark, de goalie voor de Bruins, maakte 24 reddingen, maar gaf de eerste goal aan de Kraken cadeau. Oud Oiler Kailer Yamamoto schoot als enige een shootout binnen.

Previous Sprong scoort, Detroit wint in overtime van Chicago, Kucherov 100 punten
Next Oorwassing voor Nijmegen Devils Para team door The Lime Kings