Oorwassing voor Nijmegen Devils Para team door The Lime Kings


Foto: ijshockeyfoto.nl

Op zaterdag 24 februari, in de ijshal het Triavium, stonden de Nijmegen Devils en The Lime Kings uit Dordrecht tegenover elkaar in de laatste para wedstrijd van het seizoen. Het beloofde een spannende confrontatie te worden, maar beide teams hadden moeite om voldoende spelers op de been te krijgen. Gelukkig boden de Amsterdam Tigers hun spelers aan om deze wedstrijd mogelijk te maken.

LEES OOK: Spektakelstuk Nijmegen – Amsterdam bij het para ijshockey

Nijmegen Devils Para – The Lime Kings 0-10

Het initiatief lag vanaf het begin bij de gasten uit Dordrecht. Die een sterke samenwerking toonden en al snel de controle over de wedstrijd overnamen. Ondanks de inspanningen van de Nijmegen Devils. Die verschillende tactische wijzigingen doorvoerden. Bleven ze moeite hebben om grip te krijgen op het spel. In de eerste twee periodes bleven de Devils achter, met sporadische aanvallen die werden afgeslagen door de uitstekende verdediging en doelverdediging van The Lime Kings. Aan de andere kant leken de bezoekende spelers te genieten van hun dominantie op het ijs.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: ijshockeyfoto.nl

De derde periode bracht een moment van hoop voor de Devils toen een speler van The Lime Kings een straf kreeg, waardoor de thuisploeg enkele kansen kreeg om terug te komen. Ondanks deze kansen slaagden ze er echter niet in om het tij te keren, zelfs niet bij een open kans die ze niet mochten missen.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een overtuigende overwinning voor The Lime Kings, met een eindstand van 0-10. Jurrian Raa van The Lime Kings was de absolute ster van de wedstrijd, met maar liefst 8 doelpunten op zijn naam. Ook Björn Olierook liet zijn stempel achter door te scoren namens de bezoekers. Een ongelukkig eigen doelpunt van Devils-speler Bas Akkerman droeg bij aan de pijnlijke nederlaag voor het Nijmeegse team.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: ijshockeyfoto.nl

Hoewel de Devils teleurgesteld waren met het resultaat, kijken ze vooruit naar het volgende seizoen om sterker terug te komen. De para-ijshockeycompetitie in Nederland belooft nog meer spannende confrontaties, waaronder de wedstrijd tussen The Lime Kings en het para-ijshockeyteam van de Amsterdam Tigers op zondag 7 april.

Previous Oilers verslaan Kings, Kraken wint na shootouts van de Bruins
Next Assist Sprong bij ruime winst Detroit, Panthers virtueel koploper