Assist Sprong bij ruime winst Detroit, Panthers virtueel koploper


Dag 132 van de NHL had twaalf wedstrijden waarbij Daniel Sprong assist nummer 22 gaf bij een ruime overwinning van Detroit op Washington. Coach Sheldon Keefe van Toronto zich verbaal misdraagt en kon vertrekken.

En Florida Panthers nu de virtuele koplopers zijn in de NHL.

LEES OOK: Oilers verslaan Kings, Kraken wint na shootouts van de Bruins

Detroit Red Wings – Washington Capitals 8-3

Detroit Red Wings wonnen voor de zesde keer op een rij in de Little Caesars Arena. Het werd een indrukwekkende 8-3 overwinning op de Washington Capitals. Shayne Gostisbehere scoorde twee goals. Lucas Raymond droeg ook bij met een goal en twee assists. Andere goals kwamen van Joe Veleno, J.T. Compher, Robby Fabbri, Alex DeBrincat en Dylan Larkin. Met deze overwinning blijven de Detroit Red Wings mee doen om een plek in de play-offs. Daniel Sprong had bijna dertien minuten ijstijd. In vijftien shifts en kwam tot een assist.

tekst gaat verder onder de video

Florida Panthers – Buffalo Sabres 3-2

Matthew Tkachuk speelde een cruciale rol voor de Florida Panthers in hun 3-2 overwinning op de Buffalo Sabres. Tkachuk, terug na een blessure, scoorde een goal en had een assist. Brandon Montour was goed voor een goal en twee assists voor de Panthers, die nu acht van hun laatste negen wedstrijden hebben gewonnen. Dylan Cozens en Tage Thompson scoorden voor de Sabres. Met 34 reddingen was Ukko-Pekka Luukkonen de beste man voor de Sabres. Maar het was niet genoeg om de wilde katten uit Florida te stoppen.

tekst gaat verder onder de video

Montreal Canadiens – Arizona Coyotes 4-2

Goalie Sam Montembeault maakte 36 reddingen terwijl de Montreal Canadiens de Arizona Coyotes hun dertiende opeenvolgende nederlaag toebrachten, met een 4-2 overwinning in het Bell Centre. Joel Armia en Jordan Harris scoorden elk een goal en een assist voor Montreal. Alex Kerfoot vierde zijn vijfhonderdste NHL-wedstrijd met een goal. Connor Ingram maakte maar zeventien reddingen voor Arizona.

tekst gaat verder onder de video

Philadelphia Flyers – Tampa Bay Lightning 6-2

Philadelphia Flyers scoorden vijf goals in de derde periode om Tampa Bay Lightning met 6-2 te verslaan in het Wells Fargo Center. Travis Sanheim en Noah Cates hadden elk een goal en een assist. Nicholas Paul en Steven Stamkos scoorden voor Tampa Bay. Bobby Brink opende de score voor de Flyers.

tekst gaat verder onder de video

Toronto Maple Leafs – Vegas Golden Knights 2-6

Vegas Golden Knights beëindigden de zeven overwinningen op een rij van Toronto Maple Leafs met een 6-2 overwinning. Jonathan Marchessault en William Karlsson scoorden elk een goal en hadden een assist. Tyler Bertuzzi en Ryan Reaves scoorden voor de Maple Leafs. Vegas leidde met 2-0 na doelpunten van Ivan Barbashev en Mason Morelli. Bertuzzi verkleinde de achterstand, maar goals van Karlsson, Marchessault, Alex Pietrangelo en Nicolas Roy verzekerden de overwinning voor de Golden Knights.

tekst gaat verder onder de video

Minnesota Wild – Carolina Hurricanes 2-3

Jordan Staal en Stefan Noesen waren de helden voor Carolina Hurricanes in hun 3-2 overwinning op Minnesota Wild. Staal scoorde een goal en had een assist, terwijl Noesen het winnende doelpunt scoorde in de derde periode. Andrei Svechnikov droeg ook bij aan het doelgemiddelde voor de Hurricanes. Connor Dewar en Jonas Brodin scoorden voor de Wild, maar het was niet genoeg om de Hurricanes te stoppen.

tekst gaat verder onder de video

Nashville Predators – Ottawa Senators 4-1

Roman Josi schitterde met twee goals en een assist, terwijl goalie Juuse Saros 24 reddingen maakte in een 4-1 overwinning voor  Nashville Predators tegen Ottawa Senators. Gustav Nyquist voegde één goal en twee assists toe aan de overwinning van de Predators, die nu zes opeenvolgende overwinningen hebben behaald. Joonas Korpisalo stond in het doel voor de Senators en maakte 32 reddingen.

tekst gaat verder onder de video

Winnipeg Jets – St. Louis Blues 4-2

Sean Monahan had een goal en een assist voor de Winnipeg Jets, die hun vierde opeenvolgende overwinning behaalden met een 4-2 zege tegen de St. Louis Blues. Brenden Dillon, Kyle Connor en Alex Iafallo scoorden ook. Laurent Brossoit maakte 36 saves voor de Jets, terwijl Josh Morrissey en Nikolaj Ehlers elk twee assists hadden. Voor de Blues scoorden Pavel Buchnevich en Brandon Saad. Het was Monahan’s zesde goal in vijf wedstrijden nadat hij op 2 februari werd overgenomen van de Montreal Canadiens.

tekst gaat verder onder de video

Calgary Flames – Los Angeles Kings 4-2

Yegor Sharangovich scoorde het beslissende doelpunt voor Calgary Flames in een 4-2 overwinning op Los Angeles Kings. Andrew Mangiapane en Blake Coleman scoorden ook voor de Flames. Chris Tanev had twee assists, terwijl goalie Jacob Markstrom 21 reddingen maakte en zelfs een assist had. Kevin Fiala en Phillip Danault scoorden voor de Kings. De Flames hebben nu vier opeenvolgende overwinningen behaald.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – Dallas Stars 5-1

Nathan MacKinnon had een goal en een assist om zijn point streak home games te verlengen tot 29 wedstrijden voor Colorado Avalanche in een 5-1 overwinning tegen Dallas Stars in het Ball Arena. MacKinnon heeft 61 punten tijdens deze serie, de op zes na langste in de geschiedenis van de NHL. Mikko Rantanen, Artturi Lehkonen en Andrew Cogliano scoorden ook voor de Avalanche. Logan Stankoven scoorde voor de Stars. Alexandar Georgiev maakte 33 reddingen voor de Avalanche, terwijl Jake Oettinger 22 reddingen maakte voor de Stars.

tekst gaat verder onder de video

Vancouver Canucks – Pittsburgh Penguins 3-4 OT

Sidney Crosby had twee assists, waaronder zijn duizendste punt even strength, voor de Pittsburgh Penguins in een 4-3 overtime overwinning tegen de Vancouver Canucks in de Rogers Arena. Erik Karlsson scoorde uit een rebound in de overtime nadat doelman Thatcher Demko een fantastische redding maakte op een schot van Lars Eller.

Rickard Rakell scoorde tweemaal, en Tristan Jarry maakte 32 reddingen voor de Penguins. J.T. Miller had een goal en een assist, en Demko maakte 35 reddingen voor de Canucks.

tekst gaat verder onder de video

San Jose Sharks – New Jersey Devils 2-7

Nico Hischier en New Jersey Devils domineerden met een 7-2 overwinning tegen San Jose Sharks. Hischier had een goal en drie assists, terwijl Jack Hughes een goal en twee assists had. Jesper Bratt voegde een goal en een assist toe aan de scorelijst. De Devils herstelden zich na drie verliezen in vier wedstrijden. San Jose leed zijn vierde opeenvolgende nederlaag. Mackenzie Blackwood stopte alle dertien schoten voordat hij geblesseerd raakte. Kaapo Kahkonen verving hem, maar stond zeven goals toe. Timo Meier had twee assists in zijn terugkeer naar San Jose na zijn trade naar New Jersey.

Previous Oorwassing voor Nijmegen Devils Para team door The Lime Kings
Next Geleen de kansen, Heerenveen de overwinning