Geleen de kansen, Heerenveen de overwinning


Een herhaling van de BeNe League Cup finale is nu de wedstrijd voor plaatsing in de finale om het landskampioenschap aanstaande zondag in de Uithof. De kansen waren er voor Geleen maar de winst was voor Heerenveen.

LEES OOK: Houdini ontsnapping Geleen tegen Heerenveen levert BeNe Cup op

Snackpoint Eaters Limburg – Unis Flyers Heerenveen 2-3

Het was nu een omgekeerde wedstrijd dan de BeNe League Cup Final toen Heerenveen verloor na een 3-0 voorsprong. Geleen pakte in de halve finale al snel een 2-0 voorsprong. Heerenveen was in de aanval en een puck dump eindigde niet goed. En bij de uitbraak van Geleen met 3-op-2 kon Yevgen Fadyevyev ongehinderd uithalen. En de puck in de verre hoek plaatsen. De 2-0 van Geleen kwam op de powerplay nadat Floris van Elten naar de ‘Sin Bin’ mocht voor een holding penalty. Geleen profiteerde van de man meer situatie. Tom Marx brak over rechts uit en gaf een breedte pass op de instormende Ben Duperreault. Die zo bij de tweede paal de 2-0 kon maken.

tekst gaat verder onder de foto

#44 Ben Duperreault Foto: Ronald Jans

Maar lang duurde de euforie over de 2-0 tussenstand niet in Glanerbrook. Want nog geen halve minuut later was het Frits Doop die de aansluitingstreffer maakte. Doop schoot vanaf de blauwe lijn en het zicht werd voor Geleen goalie Jowin Ansems ietwat geblokkeerd door Jasper Nordemann waardoor de puck binnen viel. De 2-2 viel meteen aan het begin van de tweede periode.

De face-off werd gewonnen door Heerenveen en de opbouw over links kwam bij Henri Ruotsalainen en die schoot op goal, maar de puck werd gestopt door Jowin Ansems maar via de schaats van Bradley Forrest viel de puck alsnog binnen. Pech voor Geleen en geluk voor Heerenveen. Geleen kreeg de meeste kansen vooral op de powerplay in de tweede periode waaronder 43 seconden een 5-op-3 maar de penalty kill van Heerenveen in combinatie een uitstekend keepende Martijn Oosterwijk zorgde ervoor dat de laatste periode werd ingegaan met een 2-2 tussenstand.

tekst gaat verder onder de foto

#41 Martijn Oosterwijk Foto: Robert Bos

Wie o wie gaat naar de Uithof?

De derde periode verliep zoals de tweede periode de kansen voor Geleen maar het lukte ze maar niet om die kansen te benutten. En dat deed wel Jesse Barwell. Maar wel voor Heerenveen. Na een duel bij de boarding daar waar de Zamboni binnen komt op Glanerbrook won Heerenveen een duel om de puck. Jesse Barwell maakte een 180 graden spin en de puck eindigde in het net van de Eaters. Spannend werd het nog vijf minuten voor tijd toen Lars den Edel mocht gaan zitten voor tripping.

Maar zoals al eerder gemeld de penalty kill van Heerenveen in combinatie met een goede Martijn Oosterwijk die weinig tot geen rebounds weggaf deden het voor de Flyers. In de absolute slotseconden was er nog een mega kans voor Ben Duperreault maar die werd met een uitstekende flash of the leather gestopt door Oosterwijk. Zodat Heerenveen weer mag aantreden in de finale om het landskampioenschap van Nederland. Net zoals de afgelopen drie jaar na Covid-19.

#27 Jesse Barwell Foto: Robert Bos

 

 

Previous Assist Sprong bij ruime winst Detroit, Panthers virtueel koploper
Next Oilers doen het in overtime tegen de Blues en de Rangers verslaan Blue Jackets